Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Pakkaa ja pura tiedostoja 7-Zipillä

Pakkaa ja pura tiedostoja 7-Zipillä

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Tiedostojen pakkaaminen on hyödyllistä esimerkiksi silloin, kun tiedostoja tarvitsee lähettää sähköpostin liitetiedostona. Pakkaamisella tiedostot saadaan mahtumaan pienempään tilaan ja samalla voidaan liittää useita tiedostoja sekä kansioita yhdeksi paketiksi.

Windowsissa on ollut jo pitempään sisäänrakennettu toiminto, jolla voi pakata ja purkaa .zip-tiedostomuodossa olevia tiedostoja. Tosin sisäänrakennettu toiminto on ominaisuuksiltaan rajoittunut ja siksi myös peruskäyttäjän on suositeltavaa käyttää erillistä pakkausohjelmaa.

Yksi parhaimmista pakkausohjelmista on 7-Zip. 7-Zip on ilmainen ja suomenkielinen sekä melko selkeä käyttää. 7-Zipillä voi pakata tiedostoja useisiin eri tiedostomuotoihin. Lisäksi purkaminen onnistuu noin 30 eri tiedostomuodon osalta.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi 7-Zipin asentaminen ja peruskäyttö Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Ohjeeseen tehdyt muutokset

Päivitys 31.10.2017: Pieniä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Päivitys 18.2.2018: Päivitetty ohje Windows 10 -aikaan ja päivitetty kaikki ohjeen kuvat. Lisäksi pieniä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Päivitys 7.3.2019: Päivitetty 7-Zipin linkit ja lisätty linkki Resurssienhallinnan ohjeeseen.

Päivitys 17.6.2019: Päivitetty ohjetta Windows 10:n haun osalta.

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje 7-Zip_2019_06_17 (PDF-muodossa), julkaistu 17.6.2019.