Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Pakkaa ja pura tiedostoja 7-Zipillä

Pakkaa ja pura tiedostoja 7-Zipillä

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Tiedostojen pakkaaminen on hyödyllistä esimerkiksi silloin, kun tiedostoja tarvitsee lähettää sähköpostin liitetiedostona. Pakkaamisella tiedostot saadaan mahtumaan pienempään tilaan ja samalla voidaan liittää useita tiedostoja sekä kansioita yhdeksi paketiksi.

Windowsissa on ollut jo pitempään sisäänrakennettu toiminto, jolla voi pakata ja purkaa .zip-tiedostomuodossa olevia tiedostoja. Tosin sisäänrakennettu toiminto on ominaisuuksiltaan rajoittunut ja siksi myös peruskäyttäjän on suositeltavaa käyttää erillistä pakkausohjelmaa.

Yksi parhaimmista pakkausohjelmista on 7-Zip. 7-Zip on ilmainen ja suomenkielinen sekä melko selkeä käyttää. 7-Zipillä voi pakata tiedostoja useisiin eri tiedostomuotoihin. Lisäksi purkaminen onnistuu noin 30 eri tiedostomuodon osalta.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi 7-Zipin asentaminen ja peruskäyttö Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Päivitys 31.10.2017: Pieniä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Päivitys 18.2.2018: Päivitetty ohje Windows 10 -aikaan ja päivitetty kaikki ohjeen kuvat. Lisäksi pieniä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje 7-Zip_2018_02_18 (PDF-muodossa), julkaistu 18.2.2018.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

14.6.2018. Päivitetty kahta ohjetta

Julkaisen kahden tänään päivittämäni ohjeen tiedot samassa yhteydessä. Lue lisää »

11.6.2018. Uusi ohje: Windows 10:n käynnistyvät ohjelmat

Usein tietokoneelle asennetuilla ohjelmilla on paha tapa käynnistyä automaattisesti Windowsin käynnistyksen yhteydessä. Lue lisää »

10.6.2018. Viimeaikaista tietoturvauutisointia

Viime aikoina on uutisoitu paljon erilaisista tietoturvaan liittyvistä asioista. Lue lisää »

31.5.2018. Päivitetty ohje: Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla

Päivitetty ohjetta CCleanerin latauksen, käytön ja asetusten osalta. Lue lisää »