Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Pakkaa ja pura tiedostoja 7-Zipillä

Pakkaa ja pura tiedostoja 7-Zipillä

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Tiedostojen pakkaaminen on hyödyllistä esimerkiksi silloin, kun tiedostoja tarvitsee lähettää sähköpostin liitetiedostona. Pakkaamisella tiedostot saadaan mahtumaan pienempään tilaan ja samalla voidaan liittää useita tiedostoja sekä kansioita yhdeksi paketiksi.

Windowsissa on ollut jo pitempään sisäänrakennettu toiminto, jolla voi pakata ja purkaa .zip-tiedostomuodossa olevia tiedostoja. Tosin sisäänrakennettu toiminto on ominaisuuksiltaan rajoittunut ja siksi myös peruskäyttäjän on suositeltavaa käyttää erillistä pakkausohjelmaa.

Yksi parhaimmista pakkausohjelmista on 7-Zip. 7-Zip on ilmainen ja suomenkielinen sekä melko selkeä käyttää. 7-Zipillä voi pakata tiedostoja useisiin eri tiedostomuotoihin. Lisäksi purkaminen onnistuu noin 30 eri tiedostomuodon osalta.

Ohjeessa käydään läpi 7-Zipin asentaminen ja peruskäyttö.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje 7-Zip_2016_11_02 (PDF-muodossa), julkaistu 2.11.2016.

Tähän ohjeeseen linkittäminen

Jos haluat linkittää ohjeisiin, älä linkitä suoraan PDF-tiedostoon! Näin siksi, että kun päivitän PDF-muodossa olevia ohjeita, PDF-tiedostojen nimi ja osoite muuttuu. Ohjeiden sivuilla on aina linkki ohjeen viimeisimpään versioon.

Ei siis näin:

Linkki: https://peruskayttajalle.net/pdf/tiedoston_nimi.pdf

Vaan näin:

Linkki: https://peruskayttajalle.net/ohjeet/7-zip.php

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

RSS-syöte

Peruskäyttäjälle.netin Ajankohtaista -sivua on mahdollista seurata RSS-syötteenä. Näin voit helposti seurata sivustolla tapahtuvia muutoksia, kuten uutisia sekä uusia ja päivitettyjä ohjeita.

Olen tehnyt ohjeen Seuraa nettisivustoja RSS-syötteen avulla. Ohjeessa käydään läpi RSS-syötteiden tilaaminen sekä lukeminen Internet Explorerilla ja Mozilla Firefoxilla. Google Chromella ei voi lukea RSS-syötteitä muuten kuin asentamalla jonkin tarkoitukseen tehdyn laajennuksen.

Ajankohtaista

18.6.2017. Peruskäyttäjälle.net ei ole kuollut

Aion päivittää Peruskäyttäjälle.netin ohjeita myös tulevaisuudessa. Lue lisää »

28.3.2017. Windows Vistan tuki päättyy huhtikuussa

Windows Vistan tuki päättyy 11.4.2017. Tämän jälkeen Vistaan ei tule mitään päivityksiä, kuten tietoturvapäivityksiä. Lue lisää »

20.3.2017. Päivitetty kahta ohjetta

Poikkeuksellisesti julkaisen kahden tänään päivittämäni ohjeen tiedot samassa yhteydessä. Lue lisää »

12.3.2017. Päivitetty ohje: Varo sähköpostihuijauksia

Lisätty ohjeeseen kolme esimerkkiä huijausviesteistä. Lue lisää »