Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Kannettavan tietokoneen akun kunnon tarkistaminen

Kannettavan tietokoneen akun kunnon tarkistaminen

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Kannettavan tietokoneen akku kuluu käytössä ja jossain vaiheessa akku ei enää kestä käyttöä kovin kauaa. Onneksi akun kunnon tarkistaminen on varsin helppoa.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi kannettavan tietokoneen akun kunnon tarkistaminen Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Huom! Kannettavan tietokoneen akkua kannattaa yleensä säilyttää ladattuna. Tyhjää akkua ei kannata säilyttää lataamattomana pitempään. Lisäksi jotkin tietokonevalmistajat suosittelevat akun säännöllistä latausta esimerkiksi kolmen kuukauden välein. Lisätietoa löytyy oman kannettavan tietokoneesi käyttöohjeesta.

Päivitys 8.11.2017: Pieniä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Päivitys 7.3.2018: Lisätty ohjeeseen Windows 10 -osio. Lisäksi pieniä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Kannettavan_akun_kunto_2018_03_07 (PDF-muodossa), julkaistu 7.3.2018.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

8.8.2019. Romanssihuijausten uhreja voidaan huijata myös rahanpesuun

Romanssihuijauksissa huijarit eivät välttämättä tyydy pelkästään viemään uhrin rahoja. Lue lisää »

5.8.2019. Päivitetty kahta ohjetta

Ohjeisiin on tehty lähinnä pienempiä päivityksiä. Lue lisää »

1.8.2019. Uusi ohje: Lataa videoita youtube-dl:llä

Netistä löytyy verkkopalveluita, joiden avulla voi ladata videoita mm. YouTubesta. Lue lisää »

25.7.2019. Uusi ohje: Näppäimistön käyttö

Näppäimistön käyttö on asia, jota ei välttämättä käydä läpi kovin syvällisesti. Lue lisää »