Kannettavan tietokoneen akun kunnon tarkistaminen

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Kannettavan tietokoneen akku kuluu käytössä ja jossain vaiheessa akku ei enää kestä käyttöä kovin kauaa. Onneksi akun kunnon tarkistaminen on varsin helppoa.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi kannettavan tietokoneen akun kunnon tarkistaminen Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Huom! Kannettavan tietokoneen akkua kannattaa yleensä säilyttää ladattuna. Tyhjää akkua ei kannata säilyttää lataamattomana pitempään. Lisäksi jotkin tietokonevalmistajat suosittelevat akun säännöllistä latausta esimerkiksi kolmen kuukauden välein. Lisätietoa löytyy oman kannettavan tietokoneesi käyttöohjeesta.

Lataa ohje Kannettavan_akun_kunto_2020_10_29 (PDF-muodossa), julkaistu 29.10.2020.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Ohjeeseen tehdyt muutokset

Päivitys 8.11.2017: Pieniä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Päivitys 7.3.2018: Lisätty ohjeeseen Windows 10 -osio. Lisäksi pieniä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Päivitys 29.10.2020: Pieniä muutoksia ohjeeseen.