Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Kannettavan tietokoneen akun kunnon tarkistaminen

Kannettavan tietokoneen akun kunnon tarkistaminen

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Kannettavan tietokoneen akku kuluu käytössä ja jossain vaiheessa akku ei enää kestä käyttöä kovin kauaa. Onneksi akun kunnon tarkistaminen on varsin helppoa.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi kannettavan tietokoneen akun kunnon tarkistaminen Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Huom! Kannettavan tietokoneen akkua kannattaa yleensä säilyttää ladattuna. Tyhjää akkua ei kannata säilyttää lataamattomana pitempään. Lisäksi jotkin tietokonevalmistajat suosittelevat akun säännöllistä latausta esimerkiksi kolmen kuukauden välein. Lisätietoa löytyy oman kannettavan tietokoneesi käyttöohjeesta.

Päivitys 8.11.2017: Pieniä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Päivitys 7.3.2018: Lisätty ohjeeseen Windows 10 -osio. Lisäksi pieniä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Kannettavan_akun_kunto_2018_03_07 (PDF-muodossa), julkaistu 7.3.2018.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

14.6.2018. Päivitetty kahta ohjetta

Julkaisen kahden tänään päivittämäni ohjeen tiedot samassa yhteydessä. Lue lisää »

11.6.2018. Uusi ohje: Windows 10:n käynnistyvät ohjelmat

Usein tietokoneelle asennetuilla ohjelmilla on paha tapa käynnistyä automaattisesti Windowsin käynnistyksen yhteydessä. Lue lisää »

10.6.2018. Viimeaikaista tietoturvauutisointia

Viime aikoina on uutisoitu paljon erilaisista tietoturvaan liittyvistä asioista. Lue lisää »

31.5.2018. Päivitetty ohje: Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla

Päivitetty ohjetta CCleanerin latauksen, käytön ja asetusten osalta. Lue lisää »