Turhat tiedostot pois BleachBitillä

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

BleachBit on turhien tiedostojen poistamiseen tarkoitettu ohjelma, kuten CCleaner. Toisin kuin CCleaner, BleachBit ei seuraa ohjelman käyttöä tai esitä mainoksia. Lisäksi BleachBit on avointa lähdekoodia.

Windows 10:ssä ei ole välttämätöntä käyttää erillistä siivousohjelmaa, koska Windows 10 on edeltäjiään teknisesti edistyneempi. Windowsista löytyy myös toiminto levytilan vapauttamiseen, josta olen tehnyt ohjeen Vapauta levytilaa Windowsin siivoustoiminnolla.

BleachBit tukee suurta määrää yleisimpiä ohjelmia ja osaa esimerkiksi pyyhkiä useiden nettiselaimien (esimerkiksi Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox) sivuhistorian ym. tiedot.

Tietoturvasyistä nettiselaimen tietyt tiedot on hyvä pyyhkiä esimerkiksi verkkopankissa käynnin jälkeen. BleachBitillä voi myös poistaa tietoturvallisesti päällekirjoittamalla tiedostoja, joiden ei halua päätyvän kenenkään muun nähtäväksi.

Kaikkiaan BleachBitistä löytyy erilaisia toimintoja, joista osa on tarkoitettu vain edistyneemmille käyttäjille ja joiden suorittamiseen tarvitaan järjestelmänvalvojan oikeudet. Siksi tässä ohjeessa käsitellään vain ne toiminnot, joita peruskäyttäjä voi käyttää turvallisesti.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi BleachBitin asentaminen, peruskäyttäjän kannalta turvalliset toiminnot sekä tärkeimmät asetukset Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Lataa ohje BleachBit_2021_01_17 (PDF-muodossa), julkaistu 17.1.2021.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Ohjeeseen tehdyt muutokset

Päivitys 2.4.2019: Päivitetty ohjetta kokonaisuudessaan BleachBitin muutosten takia.

Päivitys 30.10.2019: Päivitetty ohjetta kokonaisuudessaan BleachBitin muutosten takia.

Päivitys 11.2.2020: Päivitetty ohjetta kokonaisuudessaan BleachBitin muutosten takia.

Päivitys 27.4.2020: Pieniä muutoksia ohjeeseen.

Päivitys 17.1.2021: Pieniä muutoksia ohjeeseen.