Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Turhat tiedostot pois BleachBitillä

Turhat tiedostot pois BleachBitillä

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

BleachBit on turhien tiedostojen poistamiseen tarkoitettu ohjelma, kuten CCleaner. Toisin kuin CCleaner, BleachBit ei seuraa ohjelman käyttöä tai esitä mainoksia. Lisäksi BleachBit on avointa lähdekoodia.

Tietokoneelle voi kertyä suuri määrä erilaisia tilapäistiedostoja, jotka ovat käyneet tarpeettomiksi ja joita Windows ei osaa itse poistaa. Näiden tiedostojen poistaminen voi nopeuttaa tietokonetta jossain määrin.

BleachBit tukee suurta määrää yleisimpiä ohjelmia ja osaa esimerkiksi pyyhkiä useiden nettiselaimien (esimerkiksi Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox) sivuhistorian ym. tiedot.

Tietoturvasyistä nettiselaimen tietyt tiedot on hyvä pyyhkiä esimerkiksi verkkopankissa käynnin jälkeen. BleachBitillä voi myös poistaa tietoturvallisesti päällekirjoittamalla tiedostoja, joiden ei halua päätyvän kenenkään muun nähtäväksi.

Kaikkiaan BleachBitistä löytyy erilaisia toimintoja, joista osa on tarkoitettu vain edistyneemmille käyttäjille ja joiden suorittamiseen tarvitaan järjestelmänvalvojan oikeudet. Siksi tässä ohjeessa käsitellään vain ne toiminnot, joita peruskäyttäjä voi käyttää turvallisesti.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi BleachBitin asentaminen, peruskäyttäjän kannalta turvalliset toiminnot sekä tärkeimmät asetukset Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Ohjeeseen tehdyt muutokset

Päivitys 2.4.2019: Päivitetty ohjetta kokonaisuudessaan BleachBitin muutosten takia.

Päivitys 30.10.2019: Päivitetty ohjetta kokonaisuudessaan BleachBitin muutosten takia.

Päivitys 11.2.2020: Päivitetty ohjetta kokonaisuudessaan BleachBitin muutosten takia.

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje BleachBit_2020_02_11 (PDF-muodossa), julkaistu 11.2.2020.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

6.4.2020. Päivitetty ohje: Pakota salattu yhteys käyttöön HTTPS Everywherellä

Päivitetty osa ohjeen kuvista. Lue lisää »

2.4.2020. Päivitetty ohje: Nettisivustojen luotettavuuden arviointi

Päivitetty ohjetta URLVoidin osalta. Lue lisää »

1.4.2020. Nettisivuston osoitteen väärentäminen ja kirjoitusvirheet

Nettisivuston osoite on helppo saada näyttämään pikaisesti katsottuna aidolta. Lue lisää »

31.3.2020. Päivitetty ohje: Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla

Päivitetty ohjetta CCleanerin pienten muutosten takia. Lue lisää »