Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Turhat tiedostot pois BleachBitillä

Turhat tiedostot pois BleachBitillä

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

BleachBit on turhien tiedostojen poistamiseen tarkoitettu ohjelma, kuten CCleaner. Toisin kuin CCleaner, BleachBit ei seuraa ohjelman käyttöä tai esitä mainoksia. Lisäksi BleachBit on avointa lähdekoodia.

Tietokoneelle voi kertyä suuri määrä erilaisia tilapäistiedostoja, jotka ovat käyneet tarpeettomiksi ja joita Windows ei osaa itse poistaa. Näiden tiedostojen poistaminen voi nopeuttaa tietokonetta jossain määrin.

BleachBit tukee suurta määrää yleisimpiä ohjelmia ja osaa esimerkiksi pyyhkiä useiden nettiselaimien (esimerkiksi Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox) sivuhistorian ym. tiedot.

Tietoturvasyistä nettiselaimen tietyt tiedot on hyvä pyyhkiä esimerkiksi verkkopankissa käynnin jälkeen. BleachBitillä voi myös poistaa tietoturvallisesti päällekirjoittamalla tiedostoja, joiden ei halua päätyvän kenenkään muun nähtäväksi.

Kaikkiaan BleachBitistä löytyy erilaisia toimintoja, joista osa on tarkoitettu vain edistyneemmille käyttäjille ja joiden suorittamiseen tarvitaan järjestelmänvalvojan oikeudet. Siksi tässä ohjeessa käsitellään vain ne toiminnot, joita peruskäyttäjä voi käyttää turvallisesti.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi BleachBitin asentaminen, peruskäyttäjän kannalta turvalliset toiminnot sekä tärkeimmät asetukset Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Päivitys 2.4.2019: Päivitetty ohjetta kokonaisuudessaan BleachBitin muutosten takia.

Päivitys 30.10.2019: Päivitetty ohjetta kokonaisuudessaan BleachBitin muutosten takia.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje BleachBit_2019_10_30 (PDF-muodossa), julkaistu 30.10.2019.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

18.11.2019. Päivitetty ohje: Tarkista Windows 10:n versio

Lisätty tieto marraskuun 2019 ominaisuuspäivityksestä. Lue lisää »

17.11.2019. Uusi ohje: Windows 10:n ominaisuuspäivitysten asentamisen siirtäminen

Windows 10:een julkaistaan kaksi ominaisuuspäivitystä vuodessa. Ominaisuuspäivitykset tuovat aina mukanaan myös teknisiä ongelmia. Lue lisää »

13.11.2019. Windows 10:n syksyn ominaisuuspäivitys julkaistu

Windows 10:een julkaistaan kaksi ominaisuuspäivitystä vuodessa. Lue lisää »

12.11.2019. Yrityksiin kohdistuvat huijaukset

Yle on julkaissut artikkelin yrityksiin kohdistuvista huijauksista. Lue lisää »