Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla

Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

CCleaner on turhien tiedostojen poistamiseen tarkoitettu ohjelma. Tietokoneelle voi kertyä suuri määrä erilaisia tilapäistiedostoja, jotka ovat käyneet tarpeettomiksi ja joita Windows ei osaa itse poistaa. Näiden tiedostojen poistaminen nopeuttaa tietokonetta jossain määrin.

CCleaner tukee suurta määrää yleisimpiä ohjelmia ja osaa esimerkiksi pyyhkiä useiden nettiselaimien (esimerkiksi Google Chrome, Internet Explorer, Microsoft Edge, Mozilla Firefox) sivuhistorian ym. tiedot. Tietoturvasyistä nettiselaimen tietyt tiedot on hyvä pyyhkiä esimerkiksi verkkopankissa käynnin jälkeen. CCleanerilla voi myös poistaa tietoturvallisesti päällekirjoittamalla tiedostoja, joiden ei halua päätyvän kenenkään muun nähtäväksi.

Kaikkiaan CCleanerista löytyy aikamoinen määrä erilaisia toimintoja, joista osa on tarkoitettu vain edistyneemmille käyttäjille. Siksi ohjeessa käsitellään vain ne toiminnot, joita peruskäyttäjä voi käyttää turvallisesti.

CCleanerissa olevaa Windowsin rekisterin siivoustyökalua en suosittele käytettäväksi. Windowsin rekisterin siivoamista turhista rekisterimerkinnöistä pidetään keinona nopeuttaa Windowsin toimintaa. Mielestäni on kyseenalaista, onko rekisterin siivoamisesta mitään hyötyä, mutta haittaa siitä voi olla. Jonkin tarpeellisen rekisterimerkinnän poistaminen aiheuttaa taatusti ongelmia.

Muutoinkaan en suosittele Windowsin rekisterin muokkaamista kevyin perustein. Tee muutoksia Windowsin rekisteriin vain ja ainoastaan, jos tiedät varmasti mitä olet tekemässä.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi CCleanerin asentaminen ja päivittäminen, peruskäyttäjän kannalta turvalliset toiminnot sekä perusasetukset Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Päivitys 25.7.2016: Päivitetty ohjetta CCleanerin asennuksen osalta.

Päivitys 10.7.2017: Päivitetty ohjetta mm. CCleanerin asennuksen ja päivitysten tarkistamisen osalta. Lisäksi uusittu lähes kaikki ohjeen kuvat.

Päivitys 22.9.2017: Päivitetty ohjetta CCleanerin asetusten ja päivittämisen osalta.

Päivitys 1.11.2017: Päivitetty ohjeeseen tieto poikkeustilanteissa käytettävästä CCleanerin pakkopäivityksestä. Lisäksi pienempiä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Päivitys 30.1.2018: Päivitetty ohjetta CCleanerin asennuksen ja päivittämisen osalta. Lisäksi uusittu suurin osa ohjeen kuvista.

Päivitys 25.2.2018: Päivitetty ohjetta CCleanerin asennuksen osalta.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje CCleaner_2018_02_25 (PDF-muodossa), julkaistu 25.2.2018.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

24.4.2018. Uusi ohje: PDF-tiedostojen tulostaminen Windows 10:ssä

Windows 10:ssä on sisäänrakennettu toiminto, jonka avulla on mahdollista luoda PDF-tiedostoja. Lue lisää »

22.4.2018. Päivitetty ohje: Rajoita nettiselaimen liitännäisten toimintaa

Päivitetty ohjetta Mozilla Firefoxin osalta. Lue lisää »

19.4.2018. Päivitetty ohje: Pidä Flash Player päivitettynä

Päivitetty ohjetta asennuksen osalta. Lue lisää »

15.4.2018. Päivitetty kahta ohjetta