Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla

Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

CCleaner on turhien tiedostojen poistamiseen tarkoitettu ohjelma. Tietokoneelle voi kertyä suuri määrä erilaisia tilapäistiedostoja, jotka ovat käyneet tarpeettomiksi ja joita Windows ei osaa itse poistaa. Näiden tiedostojen poistaminen nopeuttaa tietokonetta jossain määrin.

CCleaner tukee suurta määrää yleisimpiä ohjelmia ja osaa esimerkiksi pyyhkiä useiden nettiselaimien (esimerkiksi Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox) sivuhistorian ym. tiedot. Tietoturvasyistä nettiselaimen tietyt tiedot on hyvä pyyhkiä esimerkiksi verkkopankissa käynnin jälkeen. CCleanerilla voi myös poistaa tietoturvallisesti päällekirjoittamalla tiedostoja, joiden ei halua päätyvän kenenkään muun nähtäväksi.

Kaikkiaan CCleanerista löytyy aikamoinen määrä erilaisia toimintoja, joista osa on tarkoitettu vain edistyneemmille käyttäjille. Siksi ohjeessa käsitellään vain ne toiminnot, joita peruskäyttäjä voi käyttää turvallisesti.

CCleanerissa olevaa Windowsin rekisterin siivoustyökalua en suosittele käytettäväksi. Windowsin rekisterin siivoamista turhista rekisterimerkinnöistä pidetään keinona nopeuttaa Windowsin toimintaa. Mielestäni on kyseenalaista, onko rekisterin siivoamisesta mitään hyötyä, mutta haittaa siitä voi olla. Jonkin tarpeellisen rekisterimerkinnän poistaminen aiheuttaa taatusti ongelmia.

Muutoinkaan en suosittele Windowsin rekisterin muokkaamista kevyin perustein. Tee muutoksia Windowsin rekisteriin vain ja ainoastaan, jos tiedät varmasti mitä olet tekemässä.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi CCleanerin asentaminen, peruskäyttäjän kannalta turvalliset toiminnot ja perusasetukset.

Päivitys 25.7.2016: Päivitetty ohjetta asennuksen osalta.

Päivitys 10.7.2017: Päivitetty ohjetta mm. CCleanerin asennuksen ja päivitysten tarkistamisen osalta. Lisäksi uusittu lähes kaikki ohjeen kuvat.

Päivitys 22.9.2017: Päivitetty ohjetta CCleanerin asetusten ja päivittämisen osalta.

Päivitys 1.11.2017: Päivitetty ohjeeseen tieto poikkeustilanteissa käytettävästä CCleanerin pakkopäivityksestä. Lisäksi pienempiä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje CCleaner_2017_11_01 (PDF-muodossa), julkaistu 1.11.2017.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

16.1.2018. Päivitetty ohje: Muistitikun käyttö

Päivitetty ohjetta kokonaisuudessaan ja lisätty ohjeeseen Windows 10 -osio. Lue lisää »

14.1.2018. Päivitetty ohje: YouTuben ikärajan kiertäminen

Päivitetty ohjeen kuvia. Lue lisää »

12.1.2018. Päivitetty ohje: Poista nettiselaimen historiatiedot

Päivitetty ohjetta Google Chromen osalta ja lisätty ohjeeseen Microsoft Edge -nettiselain. Lue lisää »

9.1.2018. Päivitetty kahta ohjetta

Molempiin ohjeisiin on lisätty Windows 10 -osio. Lue lisää »