Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla

Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

CCleaner on turhien tiedostojen poistamiseen tarkoitettu ohjelma. Tietokoneelle voi kertyä suuri määrä erilaisia tilapäistiedostoja, jotka ovat käyneet tarpeettomiksi ja joita Windows ei osaa itse poistaa. Näiden tiedostojen poistaminen nopeuttaa tietokonetta jossain määrin.

CCleaner tukee suurta määrää yleisimpiä ohjelmia ja osaa esimerkiksi pyyhkiä useiden nettiselaimien (esimerkiksi Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox) sivuhistorian ym. tiedot. Tietoturvasyistä nettiselaimen tietyt tiedot on hyvä pyyhkiä esimerkiksi verkkopankissa käynnin jälkeen. CCleanerilla voi myös poistaa tietoturvallisesti päällekirjoittamalla tiedostoja, joiden ei halua päätyvän kenenkään muun nähtäväksi.

Kaikkiaan CCleanerista löytyy aikamoinen määrä erilaisia toimintoja, joista osa on tarkoitettu vain edistyneemmille käyttäjille. Siksi ohjeessa käsitellään vain ne toiminnot, joita peruskäyttäjä voi käyttää turvallisesti.

CCleanerissa olevaa Windowsin rekisterin siivoustyökalua en suosittele käytettäväksi. Windowsin rekisterin siivoamista turhista rekisterimerkinnöistä pidetään keinona nopeuttaa Windowsin toimintaa. Mielestäni on kyseenalaista, onko rekisterin siivoamisesta mitään hyötyä, mutta haittaa siitä voi olla. Jonkin tarpeellisen rekisterimerkinnän poistaminen aiheuttaa taatusti ongelmia.

Muutoinkaan en suosittele Windowsin rekisterin muokkaamista kevyin perustein. Tee muutoksia Windowsin rekisteriin vain ja ainoastaan, jos tiedät varmasti mitä olet tekemässä.

Päivitys 25.7.2016: Päivitetty ohjetta asennuksen osalta.

Päivitys 10.7.2017: Päivitetty ohjetta mm. CCleanerin asennuksen ja päivitysten tarkistamisen osalta. Lisäksi uusittu lähes kaikki ohjeen kuvat.

Päivitys 22.9.2017: Päivitetty ohjetta CCleanerin asetusten ja päivittämisen osalta.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje CCleaner_2017_09_22 (PDF-muodossa), julkaistu 22.9.2017.

Tähän ohjeeseen linkittäminen

Jos haluat linkittää ohjeisiin, älä linkitä suoraan PDF-tiedostoon! Näin siksi, että kun päivitän PDF-muodossa olevia ohjeita, PDF-tiedostojen nimi ja osoite muuttuu. Ohjeiden sivuilla on aina linkki ohjeen viimeisimpään versioon.

Ei siis näin:

Linkki: https://peruskayttajalle.net/pdf/tiedoston_nimi.pdf

Vaan näin:

Linkki: https://peruskayttajalle.net/ohjeet/ccleaner.php

Kommentit

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

RSS-syöte

Peruskäyttäjälle.netin Ajankohtaista -sivua on mahdollista seurata RSS-syötteenä. Näin voit helposti seurata sivustolla tapahtuvia muutoksia, kuten uutisia sekä uusia ja päivitettyjä ohjeita.

Olen tehnyt ohjeen Seuraa nettisivustoja RSS-syötteen avulla. Ohjeessa käydään läpi RSS-syötteiden tilaaminen sekä lukeminen Internet Explorerilla ja Mozilla Firefoxilla. Google Chromella ei voi lukea RSS-syötteitä muuten kuin asentamalla jonkin tarkoitukseen tehdyn laajennuksen.

Ajankohtaista

12.10.2017. Päivitetty ohje: Tarkista lyhytlinkkien todellinen osoite

Päivitetty ohjetta URL X-rayn osalta ja lisätty ohjeeseen Where Does This Link Go -verkkopalvelun käyttöohjeet. Lue lisää »

10.10.2017. Yle: Vanha muistia sisältävä elektroniikka kierrätykseen

Miten muistia sisältävät laitteet voi kierrättää tietoturvallisesti. Lue lisää »

8.10.2017. Päivitetty ohje: Poista nettiselaimen historiatiedot

Päivitetty ohjetta Mozilla Firefoxin osalta. Lue lisää »

22.9.2017. Päivitetty ohje: Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla

Päivitetty ohjetta CCleanerin asetusten ja päivittämisen osalta. Lue lisää »