Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Vähennä Windows 7:n tiedonkeruuta

Vähennä Windows 7:n tiedonkeruuta

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Kaikkien Windowsia käyttävien on hyvä tietää, että Microsoft kerää tietoa Windows 7:n käytöstä, mutta ei kuitenkaan niin laajasti kuin Windows 10:ssä. Yksi tapa kerätä tietoa Windows 7:ssä on Windowsin käyttömukavuuden kehitysohjelma (englanniksi ”Customer Experience Improvement Program” eli ”CEIP”).

Microsoft ei ole kertonut julkisesti, mitä kaikkia tietoja kehitysohjelma kerää. Siksi siihen on syytä suhtautua varauksella. Jos Windows 7:n asennuksen yhteydessä käytetään suositeltuja asetuksia, Windowsin käyttömukavuuden kehitysohjelma otetaan käyttöön automaattisesti. Onneksi kehitysohjelman voi poistaa käytöstä helposti.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi Windowsin käyttömukavuuden kehitysohjelman poistaminen käytöstä.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje CEIP_2017_10_31 (PDF-muodossa), julkaistu 31.10.2017.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

17.6.2019. Päivitetty ohje: Pakkaa ja pura tiedostoja 7-Zipillä

Päivitetty ohjetta Windows 10:n haun osalta. Lue lisää »

14.6.2019. Flash Playerin toiminta estetään oletuksena Chromen seuraavassa versiossa

Google Chrome -nettiselaimen tulevassa versiossa 76 Flash Playerin toiminta on oletuksena estetty kokonaan. Lue lisää »

10.6.2019. Päivitetty ohje: Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla

Päivitetty osa kuvista CCleanerin suomennokseen tehtyjen muutosten takia. Lue lisää »

5.6.2019. Päivitetty ohje: Seuraa nettisivustoja RSS-syötteen avulla

Poistettu ohjeesta Mozilla Thunderbirdin osuus. Lue lisää »