Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Vähennä Windows 7:n tiedonkeruuta

Vähennä Windows 7:n tiedonkeruuta

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Kaikkien Windowsia käyttävien on hyvä tietää, että Microsoft kerää tietoa Windows 7:n käytöstä, mutta ei kuitenkaan niin laajasti kuin Windows 10:ssä. Yksi tapa kerätä tietoa Windows 7:ssä on Windowsin käyttömukavuuden kehitysohjelma (englanniksi ”Customer Experience Improvement Program” eli ”CEIP”).

Microsoft ei ole kertonut julkisesti, mitä kaikkia tietoja kehitysohjelma kerää. Siksi siihen on syytä suhtautua varauksella. Jos Windows 7:n asennuksen yhteydessä käytetään suositeltuja asetuksia, Windowsin käyttömukavuuden kehitysohjelma otetaan käyttöön automaattisesti. Onneksi kehitysohjelman voi poistaa käytöstä helposti.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje CEIP_2016_08_12 (PDF-muodossa), julkaistu 12.8.2016.

Tähän ohjeeseen linkittäminen

Jos haluat linkittää ohjeisiin, älä linkitä suoraan PDF-tiedostoon! Näin siksi, että kun päivitän PDF-muodossa olevia ohjeita, PDF-tiedostojen nimi ja osoite muuttuu. Ohjeiden sivuilla on aina linkki ohjeen viimeisimpään versioon.

Ei siis näin:

Linkki: https://peruskayttajalle.net/pdf/tiedoston_nimi.pdf

Vaan näin:

Linkki: https://peruskayttajalle.net/ohjeet/ceip.php

Kommentit

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

RSS-syöte

Peruskäyttäjälle.netin Ajankohtaista -sivua on mahdollista seurata RSS-syötteenä. Näin voit helposti seurata sivustolla tapahtuvia muutoksia, kuten uutisia sekä uusia ja päivitettyjä ohjeita.

Olen tehnyt ohjeen Seuraa nettisivustoja RSS-syötteen avulla. Ohjeessa käydään läpi RSS-syötteiden tilaaminen sekä lukeminen Internet Explorerilla ja Mozilla Firefoxilla. Google Chromella ei voi lukea RSS-syötteitä muuten kuin asentamalla jonkin tarkoitukseen tehdyn laajennuksen.

Ajankohtaista

7.8.2017. Päivitetty ohje: Nettisivustojen luotettavuuden arviointi

Poistettu ohjeesta SiteAdvisorin osuus, koska SiteAdvisorin verkkopalvelu on suljettu. Lue lisää »

4.8.2017. Uusi ohje: Estä nettisivustojen evästeet

Eväste on pieni tekstiä sisältävä tiedosto, joka tallennetaan tietokoneelle, kun vierailet jollakin nettisivustolla. Lue lisää »

30.7.2017. Päivitetty ohje: Tietoturvan muistilista

Lisätty ohjeeseen tietoa ilmoitushuijauksista ja identiteettivarkauksista. Lue lisää »

21.7.2017. Päivitetty ohje: Nettisivustojen luotettavuuden arviointi

Päivitetty ohjetta URLVoidin ja WOTin osalta. Lue lisää »