Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Google Chromen tietojen varmuuskopiointi ja palauttaminen

Google Chromen tietojen varmuuskopiointi ja palauttaminen

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Google Chrome tallentaa käyttäjäkohtaiset lisäosat, asetukset ja kirjanmerkit omaan kansioonsa. Kun Chromea käytetään ensimmäistä kertaa jollakin Windowsin käyttäjätilillä, luo Chrome automaattisesti kansion, johon tiedot tallennetaan. Tiedot sisältävää kansiota kutsutaan Chromessa profiiliksi.

Oletuksena jokaisella Windowsin käyttäjätilillä on vain yksi profiili. Vaikka Chromea käyttäisi samalla Windowsin käyttäjätilillä useampi henkilö, tallentuvat kaikki tiedot samaan profiiliin.

Onneksi Chromessa on tarvittaessa mahdollista luoda useita profiileja samalle Windowsin käyttäjätilille. Näin on mahdollista luoda jokaiselle käyttäjälle oma profiili tai luoda useita profiileja eri käyttötarkoituksia varten.

Profiili on hyvä varmuuskopioida säännöllisesti. Muutoin esimerkiksi tietokoneen kiintolevyn hajotessa tai kiristyshaittaohjelman iskiessä kaikki profiilin tiedot voivat olla pysyvästi mennyttä. Lisäksi varmuuskopioitu profiili on mahdollista siirtää tai kopioida toiselle tietokoneelle.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi Google Chromen profiilin varmuuskopiointi, palauttaminen ja siirtäminen Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Chromen_profiili_2019_04_15 (PDF-muodossa), julkaistu 15.4.2019.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

17.6.2019. Päivitetty ohje: Pakkaa ja pura tiedostoja 7-Zipillä

Päivitetty ohjetta Windows 10:n haun osalta. Lue lisää »

14.6.2019. Flash Playerin toiminta estetään oletuksena Chromen seuraavassa versiossa

Google Chrome -nettiselaimen tulevassa versiossa 76 Flash Playerin toiminta on oletuksena estetty kokonaan. Lue lisää »

10.6.2019. Päivitetty ohje: Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla

Päivitetty osa kuvista CCleanerin suomennokseen tehtyjen muutosten takia. Lue lisää »

5.6.2019. Päivitetty ohje: Seuraa nettisivustoja RSS-syötteen avulla

Poistettu ohjeesta Mozilla Thunderbirdin osuus. Lue lisää »