Google Chromen tietojen varmuuskopiointi ja palauttaminen

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Google Chrome tallentaa käyttäjäkohtaiset lisäosat, asetukset ja kirjanmerkit omaan kansioonsa. Kun Chromea käytetään ensimmäistä kertaa jollakin Windowsin käyttäjätilillä, luo Chrome automaattisesti kansion, johon tiedot tallennetaan. Tiedot sisältävää kansiota kutsutaan Chromessa profiiliksi.

Oletuksena jokaisella Windowsin käyttäjätilillä on vain yksi profiili. Vaikka Chromea käyttäisi samalla Windowsin käyttäjätilillä useampi henkilö, tallentuvat kaikki tiedot samaan profiiliin.

Onneksi Chromessa on tarvittaessa mahdollista luoda useita profiileja samalle Windowsin käyttäjätilille. Näin on mahdollista luoda jokaiselle käyttäjälle oma profiili tai luoda useita profiileja eri käyttötarkoituksia varten.

Profiili on hyvä varmuuskopioida säännöllisesti. Muutoin esimerkiksi tietokoneen kiintolevyn hajotessa tai kiristyshaittaohjelman iskiessä kaikki profiilin tiedot voivat olla pysyvästi mennyttä. Lisäksi varmuuskopioitu profiili on mahdollista siirtää tai kopioida toiselle tietokoneelle.

Joissakin tapauksissa Chromen lisäosat tai osa asetuksista eivät siirry profiilin mukana. Tällöin lisäosat täytyy asentaa uudestaan ja asetukset käydä läpi. Näin käy ainakin, kun Chromen profiili siirretään Windows 7:stä Windows 10:een.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi Google Chromen profiilin varmuuskopiointi, palauttaminen ja siirtäminen Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Lataa ohje Chromen_profiili_2021_02_14 (PDF-muodossa), julkaistu 14.2.2021.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?


Ohjeeseen tehdyt muutokset

Päivitys 2.10.2019: Lisätty ohjeeseen tieto Chromen profiilin siirtämisen tai palauttamisen osittaisesta epäonnistumisesta eräissä poikkeustapauksissa.

Päivitys 14.2.2021: Pieniä muutoksia ohjeeseen.