Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Microsoft Edgen tietojen varmuuskopiointi ja palauttaminen

Microsoft Edgen tietojen varmuuskopiointi ja palauttaminen

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Uudistettu versio Microsoft Edgestä tallentaa käyttäjäkohtaiset lisäosat, asetukset ja kirjanmerkit omaan kansioonsa. Kun Edgeä käytetään ensimmäistä kertaa jollakin Windowsin käyttäjätilillä, luo Edge automaattisesti kansion, johon tiedot tallennetaan. Tiedot sisältävää kansiota kutsutaan Edgessä profiiliksi.

Oletuksena jokaisella Windowsin käyttäjätilillä on vain yksi profiili. Vaikka Edgeä käyttäisi samalla Windowsin käyttäjätilillä useampi henkilö, tallentuvat kaikki tiedot samaan profiiliin.

Onneksi Edgessä on tarvittaessa mahdollista luoda useita profiileja samalle Windowsin käyttäjätilille. Näin on mahdollista luoda jokaiselle käyttäjälle oma profiili tai luoda useita profiileja eri käyttötarkoituksia varten.

Profiili on hyvä varmuuskopioida säännöllisesti. Muutoin esimerkiksi tietokoneen kiintolevyn hajotessa tai kiristyshaittaohjelman iskiessä kaikki profiilin tiedot voivat olla pysyvästi mennyttä. Lisäksi varmuuskopioitu profiili on mahdollista siirtää tai kopioida toiselle tietokoneelle.

Joissakin tapauksissa Edgen lisäosat tai osa asetuksista eivät siirry profiilin mukana. Tällöin lisäosat täytyy asentaa uudestaan ja asetukset käydä läpi. Näin käy ainakin, kun Edgen profiili siirretään Windows 7:stä Windows 10:een.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi Microsoft Edgen profiilin varmuuskopiointi, palauttaminen ja siirtäminen Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Edgen_profiili_2020_08_05 (PDF-muodossa), julkaistu 5.8.2020.