Salaa tiedostoja EncryptOnClickillä

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Tiedostojen ja kansioiden salaaminen on ainoa keino estää ketään ulkopuolista pääsemästä käsiksi tietoihin, joita ei halua kenen tahansa nähtäville. Salattuja tiedostoja ja kansioita ei pääse tutkimaan ilman salasanaa.

Tiedostojen ja kansioiden salaamiseen löytyy paljon erilaisia ohjelmia, mutta useimmat niistä eivät ole käytettävyydeltään aloittelijaystävällisiä. Esimerkiksi muutoin erinomainen salausohjelma VeraCrypt on peruskäyttäjälle hankala käytettävyydeltään.

Salaukseen voi käyttää myös pakkausohjelma 7-Zipiä, josta olen tehnyt ohjeen Pakkaa ja pura tiedostoja 7-Zipillä.

Helppokäyttöistä salausohjelmaa etsivälle hyvä vaihtoehto on ilmainen EncryptOnClick. EncryptOnClick sopii parhaiten pienten tiedostomäärien salaamiseen. Salauksen lisäksi EncryptOnClick myös pakkaa salatut tiedostot, jolloin ne mahtuvat pienempään tilaan.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi EncryptOnClickin asentaminen, tiedostojen ja kansioiden salaaminen sekä salauksen purkaminen Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Lataa ohje EncryptOnClick_2020_09_02 (PDF-muodossa), julkaistu 2.9.2020.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Ohjeeseen tehdyt muutokset

Päivitys 2.9.2020: Tarkennuksia ohjeeseen kansion salaamisen osalta.