Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Salaa tiedostoja EncryptOnClickillä

Salaa tiedostoja EncryptOnClickillä

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Tiedostojen ja kansioiden salaaminen on ainoa keino estää ketään ulkopuolista pääsemästä käsiksi tietoihin, joita ei halua kenen tahansa nähtäville. Salattuja tiedostoja ja kansioita ei pääse tutkimaan ilman salasanaa.

Tiedostojen ja kansioiden salaamiseen löytyy paljon erilaisia ohjelmia, mutta useimmat niistä eivät ole käytettävyydeltään aloittelijaystävällisiä. Esimerkiksi muutoin erinomainen salausohjelma VeraCrypt on peruskäyttäjälle hankala käytettävyydeltään.

Salaukseen voi käyttää myös pakkausohjelma 7-Zipiä, josta olen tehnyt ohjeen Pakkaa ja pura tiedostoja 7-Zipillä.

Helppokäyttöistä salausohjelmaa etsivälle hyvä vaihtoehto on ilmainen EncryptOnClick. EncryptOnClick sopii parhaiten pienien tiedostomäärien salaamiseen. Salauksen lisäksi EncryptOnClick myös pakkaa salatut tiedostot, jolloin ne mahtuvat pienempään tilaan.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi EncryptOnClickin asentaminen, tiedostojen ja kansioiden salaaminen sekä salauksen purkaminen Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje EncryptOnClick_2020_05_12 (PDF-muodossa), julkaistu 12.5.2020.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

28.5.2020. Päivitetty ohje: Parempaa yksityisyydensuojaa Windows 10:ssä

Pienempiä muutoksia ohjeeseen. Lue lisää »

26.5.2020. Päivitetty ohje: Hyödyllisiä lisäosia Mozilla Firefoxiin

Lisätty ohjeeseen yksi lisäosa. Lue lisää »

25.5.2020. Muutoksia Google Chromen asetuksiin

Google Chrome -nettiselaimen uusimmassa versiossa 83 asetuksiin on tehty huomattavia muutoksia. Lue lisää »

24.5.2020. Päivitetty (jälleen) kahta ohjetta

Ohjeisiin on tehty pienempiä muutoksia. Lue lisää »