Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Salaa tiedostoja EncryptOnClickillä

Salaa tiedostoja EncryptOnClickillä

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Tiedostojen ja kansioiden salaaminen on ainoa keino estää ketään ulkopuolista pääsemästä käsiksi tietoihin, joita ei halua kenen tahansa nähtäville. Salattuja tiedostoja ja kansioita ei pääse tutkimaan ilman salasanaa.

Tiedostojen ja kansioiden salaamiseen löytyy paljon erilaisia ohjelmia, mutta useimmat niistä eivät ole käytettävyydeltään aloittelijaystävällisiä. Esimerkiksi muutoin erinomainen salausohjelma VeraCrypt on peruskäyttäjälle hankala käytettävyydeltään.

Salaukseen voi käyttää myös pakkausohjelma 7-Zipiä, josta olen tehnyt ohjeen Pakkaa ja pura tiedostoja 7-Zipillä.

Helppokäyttöistä salausohjelmaa etsivälle hyvä vaihtoehto on ilmainen EncryptOnClick. EncryptOnClick sopii parhaiten pienien tiedostomäärien salaamiseen. Salauksen lisäksi EncryptOnClick myös pakkaa salatut tiedostot, jolloin ne mahtuvat pienempään tilaan.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi EncryptOnClickin asentaminen, tiedostojen ja kansioiden salaaminen sekä salauksen purkaminen Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje EncryptOnClick_2020_05_12 (PDF-muodossa), julkaistu 12.5.2020.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

5.8.2020. Uusi ohje: Microsoft Edgen tietojen varmuuskopiointi ja palauttaminen

Uudistettu versio Microsoft Edgestä tallentaa käyttäjäkohtaiset lisäosat, asetukset ja kirjanmerkit omaan kansioonsa. Lue lisää »

2.8.2020. Päivitetty ohje: Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla

Pieniä muutoksia ohjeeseen. Lue lisää »

30.7.2020. Tietoturvaohjelmisto tunnistaa CCleanerin asennusohjelman haittaohjelmaksi

Windows 10:n Defender -tietoturvaohjelmiston mielestä CCleanerin asennusohjelma on haitallinen. Lue lisää »

28.7.2020. Päivitetty kahta ohjetta

Molempiin ohjeisiin on tehty pieniä muutoksia Google Chromen osalta. Lue lisää »