Estä Microsoft Edgen käynnistyminen

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Microsoft Edge -nettiselain on kiinteä osa Windows 10:tä, kuten Internet Explorer Windows 7:ssä. Siksi Edgen poistaminen ei ole suositeltavaa peruskäyttäjälle. Edgen käynnistymisen voi kuitenkin estää.

Peruskäyttäjälle helpoin tapa Edgen käynnistymisen estämiseen on käyttää ohjelmaa nimeltä Edge Blocker. Edge Blockeria ei tarvitse asentaa ja sen käyttäminen on erittäin helppoa.

Edgen ja Windowsin päivitysten myötä Edgen käynnistymisen estäminen voi kumoutua. Siksi Edge Blockeria päivitetään tarpeen vaatiessa ja Edgen käynnistymisen voi estää uudelleen lataamalla ja suorittamalla Edge Blockerin päivitetyn version.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi Edge Blockerin lataaminen ja käyttäminen sekä oletuksena käytettävän nettiselaimen vaihtaminen Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Lataa ohje Esta_Edgen_kaynnistyminen_2021_04_07 (PDF-muodossa), julkaistu 7.4.2021.

Ohjeeseen tehdyt muutokset

Päivitys 7.4.2021: Pieniä muutoksia ohjeeseen.