Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Estä Microsoft Edgen käynnistyminen

Estä Microsoft Edgen käynnistyminen

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Microsoft Edge -nettiselain on kiinteä osa Windows 10:tä, kuten Internet Explorer Windows 7:ssä. Siksi Edgen poistaminen ei ole suositeltavaa peruskäyttäjälle. Edgen käynnistymisen voi kuitenkin estää.

Peruskäyttäjälle helpoin tapa Edgen käynnistymisen estämiseen on käyttää ohjelmaa nimeltä Edge Blocker. Edge Blockeria ei tarvitse asentaa ja sen käyttäminen on erittäin helppoa.

Edgen ja Windowsin päivitysten myötä Edgen käynnistymisen estäminen voi kumoutua. Siksi Edge Blockeria päivitetään tarpeen vaatiessa ja Edgen käynnistymisen voi estää uudelleen lataamalla ja suorittamalla Edge Blockerin päivitetyn version.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi Edge Blockerin lataaminen ja käyttäminen sekä oletuksena käytettävän nettiselaimen vaihtaminen Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Esta_Edgen_kaynnistyminen_2020_07_19 (PDF-muodossa), julkaistu 19.7.2020.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

23.10.2020. Windows 10:n syksyn ominaisuuspäivitys julkaistu

Windows 10:een julkaistaan kaksi ominaisuuspäivitystä vuodessa. Lue lisää »

22.10.2020. Päivitetty kahta ohjetta

Molempiin ohjeisiin on tehty pieniä päivityksiä. Lue lisää »

20.10.2020. Ilmoita huijauksista Kyberturvallisuuskeskukselle

Huijauksiin ja tietojenkalasteluun törmää niin netissä kuin sähköpostissa. Lue lisää »

18.10.2020. Päivitetty kahta ohjetta

Molempiin ohjeisiin on tehty pieniä päivityksiä. Lue lisää »