Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Estä Windows 7:n päivittyminen Windows 10:een

Tarpeettomaksi käynyt ohje: Estä Windows 7:n päivittyminen Windows 10:een

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Microsoftin Windows 10 -päivitystarjous päättyi 29.7.2016. Microsoft julkaisi syyskuussa 2016 päivityksen, joka mm. poistaa tietokoneelta Windows 10:tä tyrkyttäneen ohjelman. Näin ollen tämä ohje on käynyt täysin tarpeettomaksi.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Microsoft on ottanut hyvin aggressiivisen linjan halutessaan saada uusia käyttäjiä Windows 10:lle. Samalla Microsoft haluaa päästä eroon vanhemmista Windows-versioista. Tämä on johtunut siihen, että Windows 10 on siirretty Windows 7 -käyttäjillä Windows Updaten eli Windowsin päivitystoiminnon suositeltuihin päivityksiin. Suositellut päivitykset ladataan ja asennetaan automaattisesti, jos Windows Updaten asetuksia ei ole muutettu oletusasetuksista.

Siksi myös Windows 10 ladataan ja asennetaan automaattisesti. Asennuksesta voi kieltäytyä, mutta siitä on tehty tahallisesti vähän hankalaa vähemmän osaaville käyttäjille. Aiheesta on kirjoittanut mm. Mikrobitti:

https://www.mikrobitti.fi/2015/12/microsoft-hankaloitti-jalleen-windows-10-paivityksesta-kieltaytymista/

Windows 10 -päivityksen voi estää usealla tavalla, esimerkiksi Windowsin rekisteriä muokkaamalla tai erillisellä ohjelmalla. Mielestäni peruskäyttäjän kannalta helpoin ja turvallisin tapa estää päivitys on poistaa käytöstä tietyt Windowsin päivitykset. Ohjeessa neuvotaan päivitysten poistaminen vaihe vaiheelta.

Ohjeeseen tehdyt muutokset

Päivitys 5.2.2016: Lisätty tieto kahdesta poistettavasta päivityksestä, jotka on julkaistu helmikuun alussa.

Päivitys 20.2.2016: Lisätty tieto kolmesta poistettavasta päivityksestä.

Päivitys 6.3.2016: Lisätty tieto yhdestä poistettavasta päivityksestä.

Päivitys 14.3.2016: En aio lisätä päivitystä KB3139929 ohjeen poistettavien päivitysten listaan tietoturvasyistä. Olen kirjoittanut asiasta Ajankohtaista -sivulla.

Päivitys 31.3.2016: Lisätty tieto kolmesta poistettavasta päivityksestä ja samalla tehty hienoisia muutoksia teksteihin.

Päivitys 4.7.2016: Lisätty tieto yhdestä poistettavasta päivityksestä.

Päivitys 23.9.2016: Lisätty tieto ohjeen käymisestä tarpeettomaksi ja lisätty tieto myös ohjeeseen, sivulle 3.

Lataa ohje PDF-muodossa

Huom! Microsoftin Windows 10 -päivitystarjous päättyi 29.7.2016. Microsoft julkaisi syyskuussa 2016 päivityksen, joka mm. poistaa tietokoneelta Windows 10:tä tyrkyttäneen ohjelman. Näin ollen tämä ohje on käynyt täysin tarpeettomaksi.

Lataa ohje Esta_W10_paivitys_2016_09_23 (PDF-muodossa), julkaistu 23.9.2016.