Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Mozilla Firefoxin tietojen varmuuskopiointi ja palauttaminen

Mozilla Firefoxin tietojen varmuuskopiointi ja palauttaminen

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Mozilla Firefox tallentaa käyttäjäkohtaiset lisäosat, asetukset ja kirjanmerkit omaan kansioonsa. Kun Firefoxia käytetään ensimmäistä kertaa jollakin Windowsin käyttäjätilillä, luo Firefox automaattisesti kansion, johon tiedot tallennetaan. Tiedot sisältävää kansiota kutsutaan Firefoxissa profiiliksi.

Oletuksena jokaisella Windowsin käyttäjätilillä on vain yksi profiili. Vaikka Firefoxia käyttäisi samalla Windowsin käyttäjätilillä useampi henkilö, tallentuvat kaikki tiedot samaan profiiliin.

Onneksi Firefoxissa on tarvittaessa mahdollista luoda useita profiileja samalle Windowsin käyttäjätilille. Näin on mahdollista luoda jokaiselle käyttäjälle oma profiili tai luoda useita profiileja eri käyttötarkoituksia varten.

Profiili on hyvä varmuuskopioida säännöllisesti. Muutoin esimerkiksi tietokoneen kiintolevyn hajotessa tai kiristyshaittaohjelman iskiessä kaikki profiilin tiedot voivat olla pysyvästi mennyttä. Lisäksi varmuuskopioitu profiili on mahdollista siirtää tai kopioida toiselle tietokoneelle.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi Mozilla Firefoxin profiilin varmuuskopiointi, palauttaminen ja siirtäminen sekä Firefoxin profiilityökalun käyttäminen Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Firefoxin_profiili_2018_12_27 (PDF-muodossa), julkaistu 27.12.2018.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

15.9.2019. Päivitetty kahta ohjetta

Molemmissa ohjeissa on päivitetty kaksi linkkiä. Lue lisää »

10.9.2019. Päivitetty ohje: Eheytä kiintolevy UltraDefragilla

Lisätty suositus UltraDefragin automaattisen päivitystarkistuksen poistamisesta käytöstä. Lue lisää »

5.9.2019. Varo väärennettyä BleachBitin nettisivustoa

BleachBitin väärennetyllä nettisivustolla jaellaan haittaohjelmaa, joka varastaa tietoja uhrin tietokoneelta. Lue lisää »

28.8.2019. Päivitetty ohje: Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla