Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Mozilla Firefoxin tietojen varmuuskopiointi ja palauttaminen

Mozilla Firefoxin tietojen varmuuskopiointi ja palauttaminen

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Mozilla Firefox tallentaa käyttäjäkohtaiset lisäosat, asetukset ja kirjanmerkit omaan kansioonsa. Kun Firefoxia käytetään ensimmäistä kertaa jollakin Windowsin käyttäjätilillä, luo Firefox automaattisesti kansion, johon tiedot tallennetaan. Tiedot sisältävää kansiota kutsutaan Firefoxissa profiiliksi.

Oletuksena jokaisella Windowsin käyttäjätilillä on vain yksi profiili. Vaikka Firefoxia käyttäisi samalla Windowsin käyttäjätilillä useampi henkilö, tallentuvat kaikki tiedot samaan profiiliin.

Onneksi Firefoxissa on tarvittaessa mahdollista luoda useita profiileja samalle Windowsin käyttäjätilille. Näin on mahdollista luoda jokaiselle käyttäjälle oma profiili tai luoda useita profiileja eri käyttötarkoituksia varten.

Profiili on hyvä varmuuskopioida säännöllisesti. Muutoin esimerkiksi tietokoneen kiintolevyn hajotessa tai kiristyshaittaohjelman iskiessä kaikki profiilin tiedot voivat olla pysyvästi mennyttä. Lisäksi varmuuskopioitu profiili on mahdollista siirtää tai kopioida toiselle tietokoneelle.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi Mozilla Firefoxin profiilin varmuuskopiointi, palauttaminen ja siirtäminen sekä Firefoxin profiilityökalun käyttäminen Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Firefoxin_profiili_2018_12_27 (PDF-muodossa), julkaistu 27.12.2018.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

21.1.2019. Uusi ohje: Ohjelmat ajan tasalle SUMon avulla

Ohjelmien ajan tasalla pitäminen voi olla työlästä, etenkin jos tietokoneelle on asennettu paljon ohjelmia. Lue lisää »

15.1.2019. Päivitetty ohje: Varo sähköpostihuijauksia

Lisätty kaksi esimerkkiä, osio osoitteen väärentämisestä ja kaksi linkkiä. Lue lisää »

13.1.2019. Uusi ohje: Tarkista ovatko tietosi vuotaneet

Erilaiset tietomurrot ja -vuodot ovat nykyään valitettavan yleisiä. Lue lisää »

(Päivitetty 5.1.) 3.1.2019. Muutoksia joidenkin ohjeiden linkkeihin

Vuodenvaihteessa perustettiin uusi Liikenne- ja viestintävirasto. Lue lisää »