Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Mozilla Firefoxin tietojen varmuuskopiointi ja palauttaminen

Mozilla Firefoxin tietojen varmuuskopiointi ja palauttaminen

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Mozilla Firefox tallentaa käyttäjäkohtaiset lisäosat, asetukset ja kirjanmerkit omaan kansioonsa. Kun Firefoxia käytetään ensimmäistä kertaa jollakin Windowsin käyttäjätilillä, luo Firefox automaattisesti kansion, johon tiedot tallennetaan. Tiedot sisältävää kansiota kutsutaan Firefoxissa profiiliksi.

Oletuksena jokaisella Windowsin käyttäjätilillä on vain yksi profiili. Vaikka Firefoxia käyttäisi samalla Windowsin käyttäjätilillä useampi henkilö, tallentuvat kaikki tiedot samaan profiiliin.

Onneksi Firefoxissa on tarvittaessa mahdollista luoda useita profiileja samalle Windowsin käyttäjätilille. Näin on mahdollista luoda jokaiselle käyttäjälle oma profiili tai luoda useita profiileja eri käyttötarkoituksia varten.

Profiili on hyvä varmuuskopioida säännöllisesti. Muutoin esimerkiksi tietokoneen kiintolevyn hajotessa tai kiristyshaittaohjelman iskiessä kaikki profiilin tiedot voivat olla pysyvästi mennyttä. Lisäksi varmuuskopioitu profiili on mahdollista siirtää tai kopioida toiselle tietokoneelle.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi Mozilla Firefoxin profiilin varmuuskopiointi, palauttaminen ja siirtäminen sekä Firefoxin profiilityökalun käyttäminen Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Ohjeeseen tehdyt muutokset

Päivitys 30.9.2019: Päivitetty ohjetta kokonaisuudessaan.

Päivitys 11.12.2019: Päivitetty ohjetta Firefoxin oletusprofiiliksi asettamisen osalta.

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Firefoxin_profiili_2019_12_11 (PDF-muodossa), julkaistu 11.12.2019.