Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Pidä asennetut ohjelmat päivitettyinä Personal Software Inspectorin avulla

Tarpeettomaksi käynyt ohje: Pidä asennetut ohjelmat päivitettyinä Personal Software Inspectorin avulla

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Personal Software Inspectorin tuki päättyy 20.4.2018. Tuen päättymisen jälkeen Personal Software Inspector lakkaa toimimasta, jolloin siitä tulee täysin hyödytön. Näin ollen myös tämä ohje on käynyt täysin tarpeettomaksi.

**********

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Tietoturvasyistä on ensisijaisen tärkeää pitää kaikki tietokoneelle asennetut ohjelmat ajan tasalla. Onneksi tätä työtä helpottamaan löytyy erilaisia ohjelmia. Personal Software Inspector (aiemmalta nimeltään Secunia PSI) on ohjelma, joka tarkkailee tietokoneelle asennettujen ohjelmien ja Windowsin päivitysten ajantasaisuutta.

Personal Software Inspector vertaa automaattisesti tietokoneelta löytämiään tietoja asennetuista ohjelmista ja Windowsin päivityksistä ohjelman tekijän Flexeran palvelimilta hakemaansa tietoon ohjelmien päivityksistä. Jos Personal Software Inspector huomaa jostakin ohjelmasta julkaistun uudemman version, se joko päivittää kyseisen ohjelman automaattisesti tai huomauttaa käyttäjää päivittämään ohjelman.

Personal Software Inspector ei tunnista kaikkia mahdollisia ohjelmia, mutta yleisimmät ohjelmat se tunnistaa. Personal Software Inspectorissa on myös toiminto, jonka kautta Flexeralle voi ehdottaa ohjelmia lisättäväksi Personal Software Inspectorin tunnistamien ohjelmien listalle.

Käytettävyydeltään Personal Software Inspector on helppokäyttöinen ja selkeä. Mielestäni ohjelman suurin puute liittyy automaattiseen päivitystoimintoon. Periaatteessa Personal Software Inspector osaa päivittää monia ohjelmia automaattisesti, mutta kokemusteni mukaan automaattinen päivitys ei aina toimi kuten sen pitäisi.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi Personal Software Inspectorin asentaminen ja käyttäminen Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Ohjeeseen tehdyt muutokset

Päivitys 15.11.2017: Pieniä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Päivitys 25.1.2018: Pieniä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Päivitys 13.3.2018: Lisätty tieto ohjeen käymisestä tarpeettomaksi ja korvattu ohje asiasta kertovalla tiedotteella.

Lataa ohje PDF-muodossa

Huom! Personal Software Inspectorin tuki päättyy 20.4.2018. Tuen päättymisen jälkeen Personal Software Inspector lakkaa toimimasta, jolloin siitä tulee täysin hyödytön. Näin ollen myös tämä ohje on käynyt täysin tarpeettomaksi.

Lataa ohje Personal_Software_Inspector_2018_03_13 (PDF-muodossa), julkaistu 13.3.2018.