Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Pidä asennetut ohjelmat päivitettyinä Personal Software Inspectorin avulla

Pidä asennetut ohjelmat päivitettyinä Personal Software Inspectorin avulla

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Tietoturvasyistä on ensisijaisen tärkeää pitää kaikki tietokoneelle asennetut ohjelmat ajan tasalla. Onneksi tätä työtä helpottamaan löytyy erilaisia ohjelmia. Personal Software Inspector (aiemmalta nimeltään Secunia PSI) on ohjelma, joka tarkkailee tietokoneelle asennettujen ohjelmien ja Windowsin päivitysten ajantasaisuutta.

Personal Software Inspector vertaa automaattisesti tietokoneelta löytämiään tietoja asennetuista ohjelmista ja Windowsin päivityksistä ohjelman tekijän Flexeran palvelimilta hakemaansa tietoon ohjelmien päivityksistä. Jos Personal Software Inspector huomaa jostakin ohjelmasta julkaistun uudemman version, se joko päivittää kyseisen ohjelman automaattisesti tai huomauttaa käyttäjää päivittämään ohjelman.

Personal Software Inspector ei tunnista kaikkia mahdollisia ohjelmia, mutta yleisimmät ohjelmat se tunnistaa. Personal Software Inspectorissa on myös toiminto, jonka kautta Flexeralle voi ehdottaa ohjelmia lisättäväksi Personal Software Inspectorin tunnistamien ohjelmien listalle.

Käytettävyydeltään Personal Software Inspector on helppokäyttöinen ja selkeä. Mielestäni ohjelman suurin puute liittyy automaattiseen päivitystoimintoon. Periaatteessa Personal Software Inspector osaa päivittää monia ohjelmia automaattisesti, mutta kokemusteni mukaan automaattinen päivitys ei aina toimi kuten sen pitäisi.

Ohjeessa käydään läpi Personal Software Inspectorin asentaminen ja käyttäminen Windows 7:llä.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Personal_Software_Inspector_2016_05_02 (PDF-muodossa), julkaistu 2.5.2016.

Tähän ohjeeseen linkittäminen

Jos haluat linkittää ohjeisiin, älä linkitä suoraan PDF-tiedostoon! Näin siksi, että kun päivitän PDF-muodossa olevia ohjeita, PDF-tiedostojen nimi ja osoite muuttuu. Ohjeiden sivuilla on aina linkki ohjeen viimeisimpään versioon.

Ei siis näin:

Linkki: https://peruskayttajalle.net/pdf/tiedoston_nimi.pdf

Vaan näin:

Linkki: https://peruskayttajalle.net/ohjeet/flexera_psi.php

Kommentit

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

RSS-syöte

Peruskäyttäjälle.netin Ajankohtaista -sivua on mahdollista seurata RSS-syötteenä. Näin voit helposti seurata sivustolla tapahtuvia muutoksia, kuten uutisia sekä uusia ja päivitettyjä ohjeita.

Olen tehnyt ohjeen Seuraa nettisivustoja RSS-syötteen avulla. Ohjeessa käydään läpi RSS-syötteiden tilaaminen sekä lukeminen Internet Explorerilla ja Mozilla Firefoxilla. Google Chromella ei voi lukea RSS-syötteitä muuten kuin asentamalla jonkin tarkoitukseen tehdyn laajennuksen.

Ajankohtaista

12.10.2017. Päivitetty ohje: Tarkista lyhytlinkkien todellinen osoite

Päivitetty ohjetta URL X-rayn osalta ja lisätty ohjeeseen Where Does This Link Go -verkkopalvelun käyttöohjeet. Lue lisää »

10.10.2017. Yle: Vanha muistia sisältävä elektroniikka kierrätykseen

Miten muistia sisältävät laitteet voi kierrättää tietoturvallisesti. Lue lisää »

8.10.2017. Päivitetty ohje: Poista nettiselaimen historiatiedot

Päivitetty ohjetta Mozilla Firefoxin osalta. Lue lisää »

22.9.2017. Päivitetty ohje: Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla

Päivitetty ohjetta CCleanerin asetusten ja päivittämisen osalta. Lue lisää »