Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Pidä asennetut ohjelmat päivitettyinä Personal Software Inspectorin avulla

Pidä asennetut ohjelmat päivitettyinä Personal Software Inspectorin avulla

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Tietoturvasyistä on ensisijaisen tärkeää pitää kaikki tietokoneelle asennetut ohjelmat ajan tasalla. Onneksi tätä työtä helpottamaan löytyy erilaisia ohjelmia. Personal Software Inspector (aiemmalta nimeltään Secunia PSI) on ohjelma, joka tarkkailee tietokoneelle asennettujen ohjelmien ja Windowsin päivitysten ajantasaisuutta.

Personal Software Inspector vertaa automaattisesti tietokoneelta löytämiään tietoja asennetuista ohjelmista ja Windowsin päivityksistä ohjelman tekijän Flexeran palvelimilta hakemaansa tietoon ohjelmien päivityksistä. Jos Personal Software Inspector huomaa jostakin ohjelmasta julkaistun uudemman version, se joko päivittää kyseisen ohjelman automaattisesti tai huomauttaa käyttäjää päivittämään ohjelman.

Personal Software Inspector ei tunnista kaikkia mahdollisia ohjelmia, mutta yleisimmät ohjelmat se tunnistaa. Personal Software Inspectorissa on myös toiminto, jonka kautta Flexeralle voi ehdottaa ohjelmia lisättäväksi Personal Software Inspectorin tunnistamien ohjelmien listalle.

Käytettävyydeltään Personal Software Inspector on helppokäyttöinen ja selkeä. Mielestäni ohjelman suurin puute liittyy automaattiseen päivitystoimintoon. Periaatteessa Personal Software Inspector osaa päivittää monia ohjelmia automaattisesti, mutta kokemusteni mukaan automaattinen päivitys ei aina toimi kuten sen pitäisi.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi Personal Software Inspectorin asentaminen ja käyttäminen Windows 7:llä.

Päivitys 15.11.2017: Pieniä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Personal_Software_Inspector_2017_11_15 (PDF-muodossa), julkaistu 15.11.2017.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

16.1.2018. Päivitetty ohje: Muistitikun käyttö

Päivitetty ohjetta kokonaisuudessaan ja lisätty ohjeeseen Windows 10 -osio. Lue lisää »

14.1.2018. Päivitetty ohje: YouTuben ikärajan kiertäminen

Päivitetty ohjeen kuvia. Lue lisää »

12.1.2018. Päivitetty ohje: Poista nettiselaimen historiatiedot

Päivitetty ohjetta Google Chromen osalta ja lisätty ohjeeseen Microsoft Edge -nettiselain. Lue lisää »

9.1.2018. Päivitetty kahta ohjetta

Molempiin ohjeisiin on lisätty Windows 10 -osio. Lue lisää »