Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Windowsin Haittaohjelmien poistotyökalu

Windowsin Haittaohjelmien poistotyökalu

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Windowsista löytyvä Haittaohjelmien poistotyökalu (englanniksi ”Malicious Software Removal Tool” eli ”MSRT”) on ohjelma, jolla voi tarkistaa tietokoneen haittaohjelmien (esimerkiksi virukset) varalta.

Haittaohjelmien poistotyökalu ei tunnista kaikkia mahdollisia haittaohjelmia eikä se estä haittaohjelmia asentumasta tietokoneelle, kuten normaali virustorjuntaohjelmisto. Siksi se ei missään tapauksessa korvaa tietokoneelle asennettua virustorjuntaa tai muita tietoturvaohjelmia.

Haittaohjelmien poistotyökalua voi käyttää toisen mielipiteen saamiseen. Jos virustorjunta-ohjelmisto ei ole löytänyt haittaohjelmia, mutta on epäilyksiä siitä, että tietokoneella voi olla haittaohjelmia, voi tietokoneen tarkistaa Haittaohjelmien poistotyökalulla.

Haittaohjelmien poistotyökalua ei tarvitse asentaa erikseen ja se päivitetään automaattisesti Windowsin kuukausittaisten päivitysten yhteydessä. Kuukausittaiset päivitykset julkaistaan joka kuukauden toisena tiistaina kello 20 Suomen aikaa.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi Haittaohjelmien poistotyökalun käyttö Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Päivitys 8.11.2017: Pieniä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Päivitys 4.1.2018: Lisätty ohjeet työkalun käyttämisestä Windows 10:ssä.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Haittaohjelmien_poistotyokalu_2018_01_04 (PDF-muodossa), julkaistu 4.1.2018.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

14.6.2018. Päivitetty kahta ohjetta

Julkaisen kahden tänään päivittämäni ohjeen tiedot samassa yhteydessä. Lue lisää »

11.6.2018. Uusi ohje: Windows 10:n käynnistyvät ohjelmat

Usein tietokoneelle asennetuilla ohjelmilla on paha tapa käynnistyä automaattisesti Windowsin käynnistyksen yhteydessä. Lue lisää »

10.6.2018. Viimeaikaista tietoturvauutisointia

Viime aikoina on uutisoitu paljon erilaisista tietoturvaan liittyvistä asioista. Lue lisää »

31.5.2018. Päivitetty ohje: Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla

Päivitetty ohjetta CCleanerin latauksen, käytön ja asetusten osalta. Lue lisää »