Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Windowsin Haittaohjelmien poistotyökalu

Windowsin Haittaohjelmien poistotyökalu

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Windowsista löytyvä Haittaohjelmien poistotyökalu (englanniksi ”Malicious Software Removal Tool” eli ”MSRT”) on ohjelma, jolla voi tarkistaa tietokoneen haittaohjelmien (esimerkiksi virukset) varalta.

Haittaohjelmien poistotyökalu ei tunnista kaikkia mahdollisia haittaohjelmia eikä se estä haittaohjelmia asentumasta tietokoneelle, kuten normaali virustorjuntaohjelmisto. Siksi se ei missään tapauksessa korvaa tietokoneelle asennettua virustorjuntaa tai muita tietoturvaohjelmia.

Haittaohjelmien poistotyökalua voi käyttää toisen mielipiteen saamiseen. Jos virustorjunta-ohjelmisto ei ole löytänyt haittaohjelmia, mutta on epäilyksiä siitä, että tietokoneella voi olla haittaohjelmia, voi tietokoneen tarkistaa Haittaohjelmien poistotyökalulla.

Haittaohjelmien poistotyökalua ei tarvitse asentaa erikseen ja se päivitetään automaattisesti Windowsin kuukausittaisten päivitysten yhteydessä. Kuukausittaiset päivitykset julkaistaan joka kuukauden toisena tiistaina kello 20 Suomen aikaa.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi Haittaohjelmien poistotyökalun käyttö Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Päivitys 8.11.2017: Pieniä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Päivitys 4.1.2018: Lisätty ohjeet työkalun käyttämisestä Windows 10:ssä.

Päivitys 22.8.2019: Päivitetty ohjetta Windows 10:n osalta.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Haittaohjelmien_poistotyokalu_2019_08_22 (PDF-muodossa), julkaistu 22.8.2019.