Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Windowsin Haittaohjelmien poistotyökalu

Windowsin Haittaohjelmien poistotyökalu

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Windowsista löytyvä Haittaohjelmien poistotyökalu (englanniksi ”Malicious Software Removal Tool” eli ”MSRT”) on ohjelma, jolla voi tarkistaa tietokoneen haittaohjelmien (esimerkiksi virukset) varalta.

Haittaohjelmien poistotyökalu ei tunnista kaikkia mahdollisia haittaohjelmia eikä se estä haittaohjelmia asentumasta tietokoneelle, kuten normaali virustorjuntaohjelmisto. Siksi se ei missään tapauksessa korvaa tietokoneelle asennettua virustorjuntaa tai muita tietoturvaohjelmia.

Haittaohjelmien poistotyökalua voi käyttää toisen mielipiteen saamiseen. Jos virustorjunta-ohjelmisto ei ole löytänyt haittaohjelmia, mutta on epäilyksiä siitä, että tietokoneella voi olla haittaohjelmia, voi tietokoneen tarkistaa Haittaohjelmien poistotyökalulla.

Haittaohjelmien poistotyökalua ei tarvitse asentaa erikseen ja se päivitetään automaattisesti Windowsin kuukausittaisten päivitysten yhteydessä. Kuukausittaiset päivitykset julkaistaan joka kuukauden toisena tiistaina kello 20 Suomen aikaa.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi Haittaohjelmien poistotyökalun käyttö Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Päivitys 8.11.2017: Pieniä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Päivitys 4.1.2018: Lisätty ohjeet työkalun käyttämisestä Windows 10:ssä.

Päivitys 22.8.2019: Päivitetty ohjetta Windows 10:n osalta.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Haittaohjelmien_poistotyokalu_2019_08_22 (PDF-muodossa), julkaistu 22.8.2019.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

4.12.2019. Päivitetty ohje: Käytä tietokonetta normaalikäytössä käyttäjän oikeuksilla

Päivitetty ohje kokonaan Windows 10:n osalta. Lue lisää »

1.12.2019. Yle Oppimisen Digitreenien peruskurssi

Yle on julkaissut Digitreenien peruskurssin, jossa opetellaan aivan perusasioita tietotekniikasta ja kännykän käytöstä. Lue lisää »

27.11.2019. Tietoturvamerkki kertoo tuotteen tietoturvallisuudesta

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on julkaissut uuden Tietoturvamerkin. Lue lisää »

26.11.2019. Päivitetty ohje: YouTuben ikärajan kiertäminen

Korvattu NSFWYouTube ListenOnRepeatilla. Lue lisää »