Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Jumiutuneen ohjelman sammuttaminen

Jumiutuneen ohjelman sammuttaminen

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Windowsia käyttäessä eteen tulee ajoittain tilanteita, jolloin jokin ohjelma ei suostu sammumaan vaan jää toimimaan taustalle. Tällöin on olemassa kolme vaihtoehtoa ohjelman sulkemiseksi.

Ohjetta tehdessäni olen käyttänyt apuna testaustarkoituksiin tehtyä ohjelmaa nimeltä Bad Application. Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi jumiutuneen ohjelman sammuttaminen kolmella eri tavalla Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Lisätietoja ohjeessa käytettävästä Tehtävienhallinnasta löytyy esimerkiksi nimimerkki Nekon Windows 7/Vista -vinkeistä: http://neko.kapsi.fi/ohje/Windows_7-vinkit/tehtavienhallinta.html

Päivitys 8.11.2017: Pieniä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Päivitys 1.1.2018: Päivitetty ohjeen kuvat ja lisätty ohjeet jumiutuneen ohjelman sammuttamisesta Windows 10:ssä.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Jumiutuneen_ohjelman_sammuttaminen_2018_01_01 (PDF-muodossa), julkaistu 1.1.2018.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

23.2.2019. Päivitetty ohje: Pakota salattu yhteys käyttöön HTTPS Everywherellä

Päivitetty ohjetta ongelmatilanteiden osalta. Lue lisää »

12.2.2019. Microsoft suosittelee lopettamaan Internet Explorerin käytön

Internet Explorer ei ole enää tietoturvaltaan sillä tasolla, millä sen pitäisi olla. Lue lisää »

10.2.2019. Päivitetty ohje: Seuraa nettisivustoja RSS-syötteen avulla

Lisätty ohjeeseen osio QuiteRSS:n asentamisesta ja peruskäytöstä. Lue lisää »

3.2.2019. Mikrobitti: Harva asentanut lokakuun ominaisuuspäivityksen

Windows 10:n lokakuun 2018 ominaisuuspäivitys on vielä asentamatta suurimmalla osalla käyttäjistä. Lue lisää »