Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Jumiutuneen ohjelman sammuttaminen

Jumiutuneen ohjelman sammuttaminen

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Windowsia käyttäessä eteen tulee ajoittain tilanteita, jolloin jokin ohjelma ei suostu sammumaan vaan jää toimimaan taustalle. Tällöin on olemassa kolme vaihtoehtoa ohjelman sulkemiseksi.

Ohjetta tehdessäni olen käyttänyt apuna testaustarkoituksiin tehtyä ohjelmaa nimeltä Bad Application. Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi jumiutuneen ohjelman sammuttaminen kolmella eri tavalla Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Lisätietoja ohjeessa käytettävästä Tehtävienhallinnasta löytyy esimerkiksi nimimerkki Nekon Windows 7/Vista -vinkeistä: http://neko.kapsi.fi/ohje/Windows_7-vinkit/tehtavienhallinta.html

Päivitys 8.11.2017: Pieniä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Päivitys 1.1.2018: Päivitetty ohjeen kuvat ja lisätty ohjeet jumiutuneen ohjelman sammuttamisesta Windows 10:ssä.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Jumiutuneen_ohjelman_sammuttaminen_2018_01_01 (PDF-muodossa), julkaistu 1.1.2018.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

16.1.2018. Päivitetty ohje: Muistitikun käyttö

Päivitetty ohjetta kokonaisuudessaan ja lisätty ohjeeseen Windows 10 -osio. Lue lisää »

14.1.2018. Päivitetty ohje: YouTuben ikärajan kiertäminen

Päivitetty ohjeen kuvia. Lue lisää »

12.1.2018. Päivitetty ohje: Poista nettiselaimen historiatiedot

Päivitetty ohjetta Google Chromen osalta ja lisätty ohjeeseen Microsoft Edge -nettiselain. Lue lisää »

9.1.2018. Päivitetty kahta ohjetta

Molempiin ohjeisiin on lisätty Windows 10 -osio. Lue lisää »