Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Jumiutuneen ohjelman sammuttaminen

Jumiutuneen ohjelman sammuttaminen

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Windowsia käyttäessä eteen tulee ajoittain tilanteita, jolloin jokin ohjelma ei suostu sammumaan vaan jää toimimaan taustalle. Tällöin on olemassa kolme vaihtoehtoa ohjelman sulkemiseksi.

Ohjetta tehdessäni olen käyttänyt apuna testaustarkoituksiin tehtyä ohjelmaa nimeltä Bad Application. Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi jumiutuneen ohjelman sammuttaminen kolmella eri tavalla Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Lisätietoja ohjeessa käytettävästä Tehtävienhallinnasta löytyy esimerkiksi nimimerkki Nekon Windows 7/Vista -vinkeistä: http://neko.kapsi.fi/ohje/Windows_7-vinkit/tehtavienhallinta.html

Päivitys 8.11.2017: Pieniä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Päivitys 1.1.2018: Päivitetty ohjeen kuvat ja lisätty ohjeet jumiutuneen ohjelman sammuttamisesta Windows 10:ssä.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Jumiutuneen_ohjelman_sammuttaminen_2018_01_01 (PDF-muodossa), julkaistu 1.1.2018.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

17.6.2019. Päivitetty ohje: Pakkaa ja pura tiedostoja 7-Zipillä

Päivitetty ohjetta Windows 10:n haun osalta. Lue lisää »

14.6.2019. Flash Playerin toiminta estetään oletuksena Chromen seuraavassa versiossa

Google Chrome -nettiselaimen tulevassa versiossa 76 Flash Playerin toiminta on oletuksena estetty kokonaan. Lue lisää »

10.6.2019. Päivitetty ohje: Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla

Päivitetty osa kuvista CCleanerin suomennokseen tehtyjen muutosten takia. Lue lisää »

5.6.2019. Päivitetty ohje: Seuraa nettisivustoja RSS-syötteen avulla

Poistettu ohjeesta Mozilla Thunderbirdin osuus. Lue lisää »