Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Jumiutuneen ohjelman sammuttaminen

Jumiutuneen ohjelman sammuttaminen

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Windowsia käyttäessä eteen tulee ajoittain tilanteita, jolloin jokin ohjelma ei suostu sammumaan vaan jää toimimaan taustalle. Tällöin on olemassa kolme vaihtoehtoa ohjelman sulkemiseksi.

Ohjetta tehdessäni olen käyttänyt apuna testaustarkoituksiin tehtyä ohjelmaa nimeltä Bad Application. Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi jumiutuneen ohjelman sammuttaminen kolmella eri tavalla Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Lisätietoja ohjeessa käytettävästä Tehtävienhallinnasta löytyy esimerkiksi nimimerkki Nekon Windows 7/Vista -vinkeistä: http://neko.kapsi.fi/ohje/Windows_7-vinkit/tehtavienhallinta.html

Päivitys 8.11.2017: Pieniä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Päivitys 1.1.2018: Päivitetty ohjeen kuvat ja lisätty ohjeet jumiutuneen ohjelman sammuttamisesta Windows 10:ssä.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Jumiutuneen_ohjelman_sammuttaminen_2018_01_01 (PDF-muodossa), julkaistu 1.1.2018.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

24.4.2018. Uusi ohje: PDF-tiedostojen tulostaminen Windows 10:ssä

Windows 10:ssä on sisäänrakennettu toiminto, jonka avulla on mahdollista luoda PDF-tiedostoja. Lue lisää »

22.4.2018. Päivitetty ohje: Rajoita nettiselaimen liitännäisten toimintaa

Päivitetty ohjetta Mozilla Firefoxin osalta. Lue lisää »

19.4.2018. Päivitetty ohje: Pidä Flash Player päivitettynä

Päivitetty ohjetta asennuksen osalta. Lue lisää »

15.4.2018. Päivitetty kahta ohjetta