Jumiutuneen ohjelman sammuttaminen

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Windowsia käyttäessä eteen tulee ajoittain tilanteita, jolloin jokin ohjelma ei suostu sammumaan vaan jää toimimaan taustalle. Tällöin on olemassa kolme vaihtoehtoa ohjelman sulkemiseksi.

Ohjetta tehdessäni olen käyttänyt apuna testaustarkoituksiin tehtyä ohjelmaa nimeltä Bad Application.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi jumiutuneen ohjelman sammuttaminen kolmella eri tavalla Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Jos etsit tietoa Windowsin sammuttamisesta, olen tehnyt ohjeen Pakota Windows sammumaan.

Lataa ohje Jumiutuneen_ohjelman_sammuttaminen_2021_01_03 (PDF-muodossa), julkaistu 3.1.2021.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Ohjeeseen tehdyt muutokset

Päivitys 8.11.2017: Pieniä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Päivitys 1.1.2018: Päivitetty ohjeen kuvat ja lisätty ohjeet jumiutuneen ohjelman sammuttamisesta Windows 10:ssä.

Päivitys 4.6.2020: Päivitetty Bad Applicationin linkki ja lisätty ohjeeseen tieto ohjeen päivittämisessä käytetystä Windows 10:n versiosta.

Päivitys 3.1.2021: Lisätty linkki Windowsin sammuttamisen ohjeeseen.