Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Windows 10:n käynnistyvät ohjelmat

Windows 10:n käynnistyvät ohjelmat

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Usein tietokoneelle asennetuilla ohjelmilla on paha tapa käynnistyä automaattisesti Windowsin käynnistyksen yhteydessä, vaikka se ei olisi tarpeellista. Tämä hidastaa tietokonetta ja etenkin vähänkään tehottomamman tietokoneen kohdalla vaikutus voi olla huomattava.

Windows 10:ssä on helppoa tarkistaa osa automaattisesti käynnistyvistä ohjelmista. Kaikkia käynnistyviä ohjelmia ei näe Windowsissa ilman erillistä ohjelmaa, kuten Autoruns. Käynnistyvien ohjelmien listalta voi karsia sellaiset ohjelmat, joiden ei tarvitse käynnistyä automaattisesti Windowsin käynnistyksen yhteydessä.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi automaattisesti käynnistyvien ohjelmien tutkiminen ja automaattisen käynnistymisen estäminen Windows 10:ssä.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Kaynnistyvat_ohjelmat_2018_06_11 (PDF-muodossa), julkaistu 11.6.2018.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

14.12.2019. Enää kuukausi Windows 7:n tuen päättymiseen

Windows 7:n tuki päättyy 14.1.2020. Lue lisää »

11.12.2019. Päivitetty ohje: Mozilla Firefoxin tietojen varmuuskopiointi ja palauttaminen

Päivitetty ohjetta Firefoxin oletusprofiiliksi asettamisen osalta. Lue lisää »

10.12.2019. Päivitetty ohje: Vapauta lukitut tiedostot LockHunterilla

Päivitetty ohjetta kokonaisuudessaan LockHunterin uudistumisen takia. Lue lisää »

6.12.2019. Päivitetty ohje: Tietokoneen tekniset tiedot selville Speccyllä

Muutettu Speccyn lataus Download.fihin. Lue lisää »