Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Windows 10:n käynnistyvät ohjelmat

Windows 10:n käynnistyvät ohjelmat

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Usein tietokoneelle asennetuilla ohjelmilla on paha tapa käynnistyä automaattisesti Windowsin käynnistyksen yhteydessä, vaikka se ei olisi tarpeellista. Tämä hidastaa tietokonetta ja etenkin vähänkään tehottomamman tietokoneen kohdalla vaikutus voi olla huomattava.

Windows 10:ssä on helppoa tarkistaa osa automaattisesti käynnistyvistä ohjelmista. Kaikkia käynnistyviä ohjelmia ei näe Windowsissa ilman erillistä ohjelmaa, kuten Autoruns. Käynnistyvien ohjelmien listalta voi karsia sellaiset ohjelmat, joiden ei tarvitse käynnistyä automaattisesti Windowsin käynnistyksen yhteydessä.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi automaattisesti käynnistyvien ohjelmien tutkiminen ja automaattisen käynnistymisen estäminen Windows 10:ssä.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Kaynnistyvat_ohjelmat_2018_06_11 (PDF-muodossa), julkaistu 11.6.2018.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

14.6.2018. Päivitetty kahta ohjetta

Julkaisen kahden tänään päivittämäni ohjeen tiedot samassa yhteydessä. Lue lisää »

11.6.2018. Uusi ohje: Windows 10:n käynnistyvät ohjelmat

Usein tietokoneelle asennetuilla ohjelmilla on paha tapa käynnistyä automaattisesti Windowsin käynnistyksen yhteydessä. Lue lisää »

10.6.2018. Viimeaikaista tietoturvauutisointia

Viime aikoina on uutisoitu paljon erilaisista tietoturvaan liittyvistä asioista. Lue lisää »

31.5.2018. Päivitetty ohje: Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla

Päivitetty ohjetta CCleanerin latauksen, käytön ja asetusten osalta. Lue lisää »