Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Windows 10:n käynnistyvät ohjelmat

Windows 10:n käynnistyvät ohjelmat

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Usein tietokoneelle asennetuilla ohjelmilla on paha tapa käynnistyä automaattisesti Windowsin käynnistyksen yhteydessä, vaikka se ei olisi tarpeellista. Tämä hidastaa tietokonetta ja etenkin vähänkään tehottomamman tietokoneen kohdalla vaikutus voi olla huomattava.

Windows 10:ssä on helppoa tarkistaa osa automaattisesti käynnistyvistä ohjelmista. Kaikkia käynnistyviä ohjelmia ei näe Windowsissa ilman erillistä ohjelmaa, kuten Autoruns. Käynnistyvien ohjelmien listalta voi karsia sellaiset ohjelmat, joiden ei tarvitse käynnistyä automaattisesti Windowsin käynnistyksen yhteydessä.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi automaattisesti käynnistyvien ohjelmien tutkiminen ja automaattisen käynnistymisen estäminen Windows 10:ssä.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Kaynnistyvat_ohjelmat_2018_06_11 (PDF-muodossa), julkaistu 11.6.2018.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

13.12.2018. Päivitetty ohje: Seuraa nettisivustoja RSS-syötteen avulla

Poistettu ohjeesta Mozilla Firefox -osio. Lue lisää »

10.12.2018. Päivitetty ohje: Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla

Lisätty ohjeeseen CCleanerin päivitysasetukset. Lue lisää »

28.11.2018. Lokakuun ominaisuuspäivitys jälleen jakelussa

Windows 10:n lokakuun ominaisuuspäivitys on vihdoin saatu uudestaan jakeluun. Lue lisää »

26.11.2018. Päivitetty ohje: Eheytä kiintolevy UltraDefragilla

Päivitetty ohjetta UltraDefragin latauksen osalta. Lisäksi muutoksia UltraDefragin linkkeihin. Lue lisää »