Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Windowsin Käyttäjätilien valvonta

Windowsin Käyttäjätilien valvonta

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Windows 7:n Käyttäjätilien valvonta (englanniksi ”User Account Control” eli ”UAC”) on tärkeä osa Windowsin tietoturvaa. Käyttäjätilien valvonta otetaan käyttöön automaattisesti Windowsin asennuksen yhteydessä eli se on normaalisti käytössä.

Moni käyttäjä poistaa käytöstä Käyttäjätilien valvonnan, koska se kyselee lupaa eri toimintojen suorittamiseen. Käytännössä Windows 7:ssä Käyttäjätilien valvonta kyselee aika harvoin mitään ja ainoastaan silloin, kun johonkin toimintoon tarvitaan järjestelmänvalvojan oikeudet. Näin käy usein esimerkiksi ohjelmien asennuksen ja päivityksen yhteydessä.

Käyttäjätilien valvonnan asetuksia voi säätää neliportaisella asteikolla, jolloin alin taso tarkoittaa sitä, että Käyttäjätilien valvonta poistetaan käytöstä ja korkein taso on kaikkein tiukin asetus. Oletuksena Käyttäjätilien valvonta on säädetty kolmannelle tasolle.

Ohjeessa käydään läpi Käyttäjätilien valvonnan asetusten muuttaminen Windows 7:llä.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Kayttajatilien_valvonta_2016_08_25 (PDF-muodossa), julkaistu 25.8.2016.

Tähän ohjeeseen linkittäminen

Jos haluat linkittää ohjeisiin, älä linkitä suoraan PDF-tiedostoon! Näin siksi, että kun päivitän PDF-muodossa olevia ohjeita, PDF-tiedostojen nimi ja osoite muuttuu. Ohjeiden sivuilla on aina linkki ohjeen viimeisimpään versioon.

Ei siis näin:

Linkki: https://peruskayttajalle.net/pdf/tiedoston_nimi.pdf

Vaan näin:

Linkki: https://peruskayttajalle.net/ohjeet/kayttajatilien_valvonta.php

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

RSS-syöte

Peruskäyttäjälle.netin Ajankohtaista -sivua on mahdollista seurata RSS-syötteenä. Näin voit helposti seurata sivustolla tapahtuvia muutoksia, kuten uutisia sekä uusia ja päivitettyjä ohjeita.

Olen tehnyt ohjeen Seuraa nettisivustoja RSS-syötteen avulla. Ohjeessa käydään läpi RSS-syötteiden tilaaminen sekä lukeminen Internet Explorerilla ja Mozilla Firefoxilla. Google Chromella ei voi lukea RSS-syötteitä muuten kuin asentamalla jonkin tarkoitukseen tehdyn laajennuksen.

Ajankohtaista

18.6.2017. Peruskäyttäjälle.net ei ole kuollut

Aion päivittää Peruskäyttäjälle.netin ohjeita myös tulevaisuudessa. Lue lisää »

28.3.2017. Windows Vistan tuki päättyy huhtikuussa

Windows Vistan tuki päättyy 11.4.2017. Tämän jälkeen Vistaan ei tule mitään päivityksiä, kuten tietoturvapäivityksiä. Lue lisää »

20.3.2017. Päivitetty kahta ohjetta

Poikkeuksellisesti julkaisen kahden tänään päivittämäni ohjeen tiedot samassa yhteydessä. Lue lisää »

12.3.2017. Päivitetty ohje: Varo sähköpostihuijauksia

Lisätty ohjeeseen kolme esimerkkiä huijausviesteistä. Lue lisää »