Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Ota kuvakaappauksia Windowsissa

Ota kuvakaappauksia Windowsissa

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Joskus on tarpeen ottaa kuvakaappauksia tietokoneen näytöltä. Kuvakaappausten ottamiseen ei ole välttämättä tarpeen asentaa erillistä ohjelmaa. Windowsissa on ollut Vistasta lähtien ohjelma, jolla voi ottaa yksinkertaisia kuvakaappauksia.

Jos et ole varma, mitä Windows-versiota käytät, Peruskäyttäjälle.netistä löytyy linkki asian tarkistamiseen.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi kuvakaappausten ottaminen Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Päivitys 8.11.2017: Pieniä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Päivitys 21.2.2018: Lisätty ohjeeseen Windows 10 -osio ja muutettu ohjeen nimeä.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Ota_kuvakaappauksia_Windowsissa_2018_02_21 (PDF-muodossa), julkaistu 21.2.2018.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

13.8.2018. Päivitetty ohje: Muistitikun käyttö

Lisätty ohjeeseen osio tiedostojärjestelmän vaihtamisesta, jos muistitikulle on tarkoitus tallentaa yli 4 gigatavun tiedostoja. Lue lisää »

5.8.2018. CCleanerin käyttö ei enää suositeltavaa

CCleanerin kehitys on mennyt koko ajan huonompaan suuntaan vuoden 2017 omistajanvaihdoksen jälkeen. Lue lisää »

1.8.2018. Päivitetty ohje: Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla

Päivitetty ohjetta CCleanerin asetusten osalta. Lue lisää »

29.7.2018. Uusi ohje: SSD-aseman tehostaminen Windows 10:ssä

Halventuneet SSD-asemat ovat syrjäyttämässä perinteiset mekaaniset kiintolevyt tietokoneiden tallennustilana. Lue lisää »