Ota kuvakaappauksia Windowsissa

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Joskus on tarpeen ottaa kuvakaappauksia tietokoneen näytöltä. Kuvakaappausten ottamiseen ei ole välttämättä tarpeen asentaa erillistä ohjelmaa. Windowsista löytyy ohjelma, jolla voi ottaa kuvakaappauksia.

Vaativampiin tarpeisiin kuvakaappausten ottamiseen tarvitaan erillinen ohjelma, esimerkiksi PicPick.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi kuvakaappausten ottaminen Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Lataa ohje Ota_kuvakaappauksia_Windowsissa_2021_01_26 (PDF-muodossa), julkaistu 26.1.2021.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Ohjeeseen tehdyt muutokset

Päivitys 8.11.2017: Pieniä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Päivitys 21.2.2018: Lisätty ohjeeseen Windows 10 -osio ja muutettu ohjeen nimeä.

Päivitys 28.11.2018: Päivitetty ohjetta Windows 10:n osalta.

Päivitys 21.8.2019: Päivitetty ohjetta Windows 10:n osalta.

Päivitys 18.12.2019: Päivitetty ohjetta Windows 10:n osalta.

Päivitys 24.8.2020: Päivitetty ohjetta Windows 10:n osalta.

Päivitys 26.1.2021: Päivitetty ohjetta Windows 10:n osalta.