Vapauta lukitut tiedostot LockHunterilla

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Joskus voi tulla eteen tilanne, että jokin tiedosto on lukittu eikä sitä pysty poistamaan. Tällaisessa tilanteessa peruskäyttäjällä on vähän vaihtoehtoja tilanteen ratkaisemiseen. Lähinnä kyseeseen tulevat ohjelmat, jotka poistavat tiedoston lukituksen. Näistä ohjelmista paras on ilmainen LockHunter.

LockHunterilla voi poistaa myös kansioiden lukituksen. LockHunterilla voi myös poistaa tiedoston tai kansion automaattisesti, jos sen lukitus saadaan poistettua.

Kuten mikään mukaan ohjelma, LockHunterkaan ei pysty poistamaan minkään tiedoston tai kansion lukitusta sataprosenttisen varmasti. Lisäksi LockHunter ei tarkoituksellisesti suostu poistamaan joitakin Windowsin toiminnan kannalta tärkeiden tiedostojen ja kansioiden lukitusta.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi LockHunterin asennus ja peruskäyttäjän kannalta turvallinen käyttö Windows 7:ssä sekä Windows 10:ssä.

Lataa ohje LockHunter_2021_02_11 (PDF-muodossa), julkaistu 11.2.2021.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Ohjeeseen tehdyt muutokset

Päivitys 10.12.2019: Päivitetty ohjetta kokonaisuudessaan LockHunterin uudistumisen takia.

Päivitys 11.2.2021: Pieniä muutoksia ohjeeseen.