Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Vapauta lukitut tiedostot LockHunterilla

Vapauta lukitut tiedostot LockHunterilla

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Voit myös ladata ohjeen PDF-muodossa.

Joskus voi tulla eteen tilanne, että jokin tiedosto on lukittu eikä sitä pysty poistamaan. Tällaisessa tilanteessa peruskäyttäjällä on vähän vaihtoehtoja tilanteen ratkaisemiseen. Lähinnä kyseeseen tulevat ohjelmat, jotka poistavat tiedoston lukituksen. Näistä ohjelmista paras on ilmainen LockHunter.

LockHunterilla voi poistaa myös kansioiden lukituksen. LockHunterilla voi myös poistaa tiedoston tai kansion automaattisesti, jos sen lukitus saadaan poistettua.

Kuten mikään mukaan ohjelma, LockHunterkaan ei pysty poistamaan minkään tiedoston tai kansion lukitusta sataprosenttisen varmasti. Lisäksi LockHunter ei tarkoituksellisesti suostu poistamaan joitakin Windowsin toiminnan kannalta tärkeiden tiedostojen ja kansioiden lukitusta.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi LockHunterin asennus ja peruskäyttäjän kannalta turvallinen käyttö Windows 7:ssä sekä Windows 10:ssä.

Ohjeeseen tehdyt muutokset

Päivitys 10.12.2019: Päivitetty ohjetta kokonaisuudessaan LockHunterin uudistumisen takia.

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje LockHunter_2019_12_10 (PDF-muodossa), julkaistu 10.12.2019.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

6.4.2020. Päivitetty ohje: Pakota salattu yhteys käyttöön HTTPS Everywherellä

Päivitetty osa ohjeen kuvista. Lue lisää »

2.4.2020. Päivitetty ohje: Nettisivustojen luotettavuuden arviointi

Päivitetty ohjetta URLVoidin osalta. Lue lisää »

1.4.2020. Nettisivuston osoitteen väärentäminen ja kirjoitusvirheet

Nettisivuston osoite on helppo saada näyttämään pikaisesti katsottuna aidolta. Lue lisää »

31.3.2020. Päivitetty ohje: Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla

Päivitetty ohjetta CCleanerin pienten muutosten takia. Lue lisää »