Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Estä salasanojen kaappaaminen näyttönäppäimistöllä

Estä salasanojen kaappaaminen näyttönäppäimistöllä

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Eräs haittaohjelmatyyppi on tietokoneen näppäimistön painalluksia tallentavat ohjelmat, joista käytetään englanninkielistä nimitystä ”keylogger”. Keyloggereilla voidaan varastaa esimerkiksi käyttäjätunnuksia ja salasanoja.

Eräs keino suojautua keyloggereita vastaan on käyttää Windowsista löytyvää näyttönäppäimistöä. Näyttönäppäimistö on tietokoneen näytöllä toimiva virtuaalinen näppäimistö, jota voi käyttää hiirellä.

Käytettäessä näyttönäppäimistöä keylogger ei pysty tallentamaan käyttäjätunnuksia, salasanoja tai mitään muutakaan tekstiä.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi näyttönäppäimistön käyttäminen ja asetukset Windows 7:ssä.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Nayttonappaimisto_2017_02_23 (PDF-muodossa), julkaistu 23.2.2017.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

16.1.2018. Päivitetty ohje: Muistitikun käyttö

Päivitetty ohjetta kokonaisuudessaan ja lisätty ohjeeseen Windows 10 -osio. Lue lisää »

14.1.2018. Päivitetty ohje: YouTuben ikärajan kiertäminen

Päivitetty ohjeen kuvia. Lue lisää »

12.1.2018. Päivitetty ohje: Poista nettiselaimen historiatiedot

Päivitetty ohjetta Google Chromen osalta ja lisätty ohjeeseen Microsoft Edge -nettiselain. Lue lisää »

9.1.2018. Päivitetty kahta ohjetta

Molempiin ohjeisiin on lisätty Windows 10 -osio. Lue lisää »