Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Estä salasanojen kaappaaminen näyttönäppäimistöllä

Estä salasanojen kaappaaminen näyttönäppäimistöllä

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Eräs haittaohjelmatyyppi on tietokoneen näppäimistön painalluksia tallentavat ohjelmat, joista käytetään englanninkielistä nimitystä ”keylogger”. Keyloggereilla voidaan varastaa esimerkiksi käyttäjätunnuksia ja salasanoja.

Eräs keino suojautua keyloggereita vastaan on käyttää Windowsista löytyvää näyttönäppäimistöä. Näyttönäppäimistö on tietokoneen näytöllä toimiva virtuaalinen näppäimistö, jota voi käyttää hiirellä.

Käytettäessä näyttönäppäimistöä keylogger ei pysty tallentamaan käyttäjätunnuksia, salasanoja tai mitään muutakaan tekstiä.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi näyttönäppäimistön käyttäminen ja asetukset Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Päivitys 27.3.2018: Päivitetty ohje Windows 10 -aikaan.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Nayttonappaimisto_2018_03_27 (PDF-muodossa), julkaistu 27.3.2018.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

(Päivitetty 11.10.) 8.10.2018. Tulevia ohjeiden päivityksiä

Päivitettäviä ohjeita on jälleen kasaantunut yhteensä kahdeksan kappaletta. Lue lisää »

7.10.2018. Uusi artikkeli: Linux Mint – peruskäyttäjän vaihtoehto Windowsille

Linux Mint on peruskäyttäjälle sopiva vaihtoehto Windowsille, jos ei ole tarvetta käyttää joitakin tiettyjä ohjelmia. Lue lisää »

3.10.2018. Päivitetty ohje: Eheytä kiintolevy UltraDefragilla

Päivitetty ohjetta UltraDefragin asennuksen osalta. Lue lisää »

30.9.2018. Uusi ohje: Mozilla Thunderbird ja roskaposti

Mozilla Thunderbird -sähköpostiohjelmassa voi merkitä viestejä roskapostiksi. Lue lisää »