Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Poista nettiselaimen historiatiedot

Poista nettiselaimen historiatiedot

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Nettiselaimiin jää paljon tietoa mm. sivuista, joilla on vierailtu sekä mahdollisesti salasanoja ja käyttäjätunnuksia. Tietoturvasyistä nämä tiedot on tärkeää poistaa etenkin yleisessä käytössä olevilla tietokoneilla identiteettivarkauksien ym. väärinkäytösten estämiseksi.

Omalla tietokoneella historiatiedot voi pyyhkiä erillisellä ohjelmalla, kuten CCleanerilla. Olen tehnyt myös ohjeen CCleanerista.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi historiatietojen poistaminen neljässä yleisimmässä nettiselaimessa (Google Chrome, Internet Explorer, Microsoft Edge, Mozilla Firefox).

Jos et ole varma, mitä nettiselainta käytät, Peruskäyttäjälle.netistä löytyy linkki asian tarkistamiseen.

Päivitys 11.9.2016: Päivitetty ohjetta Google Chromen osalta ja poistettu Operan osuus ohjeesta.

Päivitys 5.7.2017: Päivitetty ohjetta Google Chromen ja Mozilla Firefoxin osalta.

Päivitys 8.10.2017: Päivitetty ohjetta Mozilla Firefoxin osalta.

Päivitys 19.11.2017: Päivitetty ohjetta Mozilla Firefoxin osalta.

Päivitys 12.1.2018: Päivitetty ohjetta Google Chromen osalta ja lisätty ohjeeseen Microsoft Edge -nettiselain.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Nettiselaimen_historiatiedot_2018_01_12 (PDF-muodossa), julkaistu 12.1.2018.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

24.4.2018. Uusi ohje: PDF-tiedostojen tulostaminen Windows 10:ssä

Windows 10:ssä on sisäänrakennettu toiminto, jonka avulla on mahdollista luoda PDF-tiedostoja. Lue lisää »

22.4.2018. Päivitetty ohje: Rajoita nettiselaimen liitännäisten toimintaa

Päivitetty ohjetta Mozilla Firefoxin osalta. Lue lisää »

19.4.2018. Päivitetty ohje: Pidä Flash Player päivitettynä

Päivitetty ohjetta asennuksen osalta. Lue lisää »

15.4.2018. Päivitetty kahta ohjetta