Nettiselaimien päivitysten tarkistaminen

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Yleensä nettiselaimet osaavat päivittää itsensä automaattisesti. Koska mikään tekniikka ei ole täydellistä, automaattinen päivitys ei aina toimi. Siksi on hyvä tarkistaa nettiselaimen päivitykset ajoittain.

Myös nettiselaimien päivitysten ajantasaisuutta voi tarkkailla tarkoitukseen kehitettyjen ohjelmien avulla. Mielestäni näistä ohjelmista paras on SUMo eli Software Update Monitor.

Nettiselaimien lisäksi SUMo osaa tarkkailla lukuisten muiden ohjelmien päivitysten ajantasaisuutta ja ilmoittaa, jos johonkin ohjelmaan on saatavilla päivitys. Olen tehnyt SUMosta ohjeen Ohjelmat ajan tasalle SUMon avulla.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi päivitysten tarkistaminen yleisimmissä nettiselaimissa (Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox). Internet Explorer päivitetään Windowsin päivitysten yhteydessä.

Jos et ole varma, mitä nettiselainta käytät, Peruskäyttäjälle.netistä löytyy linkki asian tarkistamiseen.

Lataa ohje Nettiselaimien_paivittaminen_2021_03_14 (PDF-muodossa), julkaistu 14.3.2021.