Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Suomen kielen oikoluku LibreOfficeen

Suomen kielen oikoluku LibreOfficeen

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Toimisto-ohjelmisto LibreOfficen Windows -versiossa suomen kielen oikolukua ei asenneta automaattisesti, vaan se pitää asentaa itse. Suomen kielen oikolukuun löytyy lisäosa nimeltä Voikko.

Voikko -lisäosan asentaminen LibreOfficeen on helppoa, mutta Voikko pitää asentaa erikseen jokaiselle Windowsin käyttäjätilille. Samoin Voikon ja oikoluvun asetukset pitää säätää jokaisella käyttäjätilillä erikseen.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi suomen kielen oikolukuun käytettävän Voikko -lisäosan asentaminen ja asetukset Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Oikoluku_LibreOfficeen_2020_04_22 (PDF-muodossa), julkaistu 22.4.2020.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

28.5.2020. Päivitetty ohje: Parempaa yksityisyydensuojaa Windows 10:ssä

Pienempiä muutoksia ohjeeseen. Lue lisää »

26.5.2020. Päivitetty ohje: Hyödyllisiä lisäosia Mozilla Firefoxiin

Lisätty ohjeeseen yksi lisäosa. Lue lisää »

25.5.2020. Muutoksia Google Chromen asetuksiin

Google Chrome -nettiselaimen uusimmassa versiossa 83 asetuksiin on tehty huomattavia muutoksia. Lue lisää »

24.5.2020. Päivitetty (jälleen) kahta ohjetta

Ohjeisiin on tehty pienempiä muutoksia. Lue lisää »