Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Suomen kielen oikoluku LibreOfficeen

Suomen kielen oikoluku LibreOfficeen

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Toimisto-ohjelmisto LibreOfficen Windows -versiossa suomen kielen oikolukua ei asenneta automaattisesti, vaan se pitää asentaa itse. Suomen kielen oikolukuun löytyy lisäosa nimeltä Voikko.

Voikko -lisäosan asentaminen LibreOfficeen on helppoa, mutta Voikko pitää asentaa erikseen jokaiselle Windowsin käyttäjätilille. Samoin Voikon ja oikoluvun asetukset pitää säätää jokaisella käyttäjätilillä erikseen.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi suomen kielen oikolukuun käytettävän Voikko -lisäosan asentaminen ja asetukset Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Oikoluku_LibreOfficeen_2020_04_22 (PDF-muodossa), julkaistu 22.4.2020.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

23.10.2020. Windows 10:n syksyn ominaisuuspäivitys julkaistu

Windows 10:een julkaistaan kaksi ominaisuuspäivitystä vuodessa. Lue lisää »

22.10.2020. Päivitetty kahta ohjetta

Molempiin ohjeisiin on tehty pieniä päivityksiä. Lue lisää »

20.10.2020. Ilmoita huijauksista Kyberturvallisuuskeskukselle

Huijauksiin ja tietojenkalasteluun törmää niin netissä kuin sähköpostissa. Lue lisää »

18.10.2020. Päivitetty kahta ohjetta

Molempiin ohjeisiin on tehty pieniä päivityksiä. Lue lisää »