Suomen kielen oikoluku LibreOfficeen

Julkaistu: | Päivitetty:

Huomautus: Suomen kielen oikolukuun käytettävä Voikko -lisäosa ei välttämättä toimi LibreOfficen 7.0 -sarjan ja sitä uudemmissa versioissa. Ongelma koskee ainakin Windows 10:tä. Tällä hetkellä ongelmaan ei ole tiedossa korjausta.

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Toimisto-ohjelmisto LibreOfficen Windows -versiossa suomen kielen oikolukua ei asenneta automaattisesti, vaan se pitää asentaa itse. Suomen kielen oikolukuun löytyy lisäosa nimeltä Voikko.

Voikko -lisäosan asentaminen LibreOfficeen on helppoa, mutta Voikko pitää asentaa erikseen jokaiselle Windowsin käyttäjätilille. Samoin Voikon ja oikoluvun asetukset pitää säätää jokaisella käyttäjätilillä erikseen.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi suomen kielen oikolukuun käytettävän Voikko -lisäosan asentaminen ja asetukset Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Lataa ohje Oikoluku_LibreOfficeen_2020_04_22 (PDF-muodossa), julkaistu 22.4.2020.