Helppoa videoiden latausta Open Video Downloaderilla

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Netistä löytyy verkkopalveluita, joiden avulla voi ladata videoita mm. YouTubesta. Kuitenkin osa näistä nettisivustoista on hyvin epämääräisiä, jolloin niiden turvallisuus on kyseenalainen.

Osa näistä nettisivustoista ei myöskään lataa kaikkia videoita ongelmitta. Turvallinen ja toimiva vaihtoehto on ohjelma nimeltä Open Video Downloader , aiemmalta nimeltään youtube-dl-gui.

Käytännössä Open Video Downloader tarjoaa helpomman tavan käyttää latausohjelma youtube-dl:ää, josta olen tehnyt aiemmin ohjeen Lataa videoita youtube-dl:llä.

Open Video Downloader toimii kuin useimmat Windowsille tehdyt ohjelmat, kun taas youtube-dl on komentorivipohjainen. Toisin sanoen youtube-dl:ää pitää käyttää kirjoittamalla komentoja Windowsin komentokehotteeseen, kun taas Open Video Downloaderia käytetään normaaliin tapaan hiirellä.

Open Video Downloaderilla voi ladata videoita yli tuhannesta verkkopalvelusta. Näihin kuuluvat esimerkiksi YouTube ja Twitter. Lista kaikista verkkopalveluista löytyy osoitteesta https://ytdl-org.github.io/youtube-dl/supportedsites.html.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi Open Video Downloaderin asentaminen ja peruskäyttö Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Lataa ohje Open_Video_Downloader_2021_08_24 (PDF-muodossa), julkaistu 24.8.2021.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?


Ohjeeseen tehdyt muutokset

Päivitys 4.7.2021: Pieniä muutoksia ohjeeseen.

Päivitys 26.7.2021: Lisätty ohjeeseen tieto youtube-dl-guin asentumisesta ainoastaan järjestelmänvalvojatilille.

Päivitys 24.8.2021: Päivitetty ohjetta ohjelman nimen muuttumisen takia. Lisäksi pienempiä muutoksia ohjeeseen.