Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Tulosta PDF-tiedostoja PDFCreatorilla

Tätä ohjetta ei enää päivitetä: Tulosta PDF-tiedostoja PDFCreatorilla

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Tätä ohjetta ei enää päivitetä, koska en voi suositella PDFCreatorin käyttöä. Lokakuussa 2016 julkaistun version 2.4.0 myötä PDFCreatorin asennuksen yhteydessä tyrkytetään asennettavaksi epämääräisiä ohjelmia puoliväkisin. Myös PDFCreatorin lataamisen yhteydessä on alettu tyrkyttämään kaikenlaista roskaa.

PDFCreator on tyrkyttänyt asennuksen yhteydessä kaikenlaisia epämääräisiä ohjelmia jo pitkään, mutta ei lähelläkään niin aggressiivisesti kuin versiosta 2.4.0 lähtien.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

PDFCreator on tulostimeksi asentuva ohjelma, jolla voi tulostaa PDF-tiedostoja. PDFCreatorilla voi luoda PDF-tiedostoja käytännössä kaikissa ohjelmissa, joissa on tulostustoiminto. PDFCreatorin nykyisessä versiossa on mahdollista tulostaa PDF-tiedostoja neljällä eri tavalla, joista ohjeessa käsitellään kolme tapaa.

PDFCreatorissa on paljon ominaisuuksia, joista osalle tuskin löytyy käyttöä kovin usein. Nykyisellään PDFCreator on melko helppokäyttöinen ohjelman ulkoasun uudistuttua taannoin. PDFCreator on myös käännetty suomeksi ja nykyinen suomennos on laadultaan hyvä.

Ohjeessa käydään läpi yksityiskohtaisesti PDFCreatorin asennus ja tärkeimmät asetukset sekä PDFCreatorin käyttö.

Päivitys 16.10.2016: Lisätty tieto suosituksesta olla käyttämättä PDFCreatoria sekä ohjeen päivitysten lopettamisesta ja lisätty tiedot myös ohjeeseen, sivulle 3.

Lataa ohje PDF-muodossa

Huom! Tätä ohjetta ei enää päivitetä, koska en voi suositella PDFCreatorin käyttöä. Lokakuussa 2016 julkaistun version 2.4.0 myötä PDFCreatorin asennuksen yhteydessä tyrkytetään asennettavaksi epämääräisiä ohjelmia puoliväkisin. Myös PDFCreatorin lataamisen yhteydessä on alettu tyrkyttämään kaikenlaista roskaa.

PDFCreator on tyrkyttänyt asennuksen yhteydessä kaikenlaisia epämääräisiä ohjelmia jo pitkään, mutta ei lähelläkään niin aggressiivisesti kuin versiosta 2.4.0 lähtien.

Lataa ohje PDFCreator_2016_10_16 (PDF-muodossa), julkaistu 16.10.2016.

Tähän ohjeeseen linkittäminen

Jos haluat linkittää ohjeisiin, älä linkitä suoraan PDF-tiedostoon! Näin siksi, että kun päivitän PDF-muodossa olevia ohjeita, PDF-tiedostojen nimi ja osoite muuttuu. Ohjeiden sivuilla on aina linkki ohjeen viimeisimpään versioon.

Ei siis näin:

Linkki: https://peruskayttajalle.net/pdf/tiedoston_nimi.pdf

Vaan näin:

Linkki: https://peruskayttajalle.net/ohjeet/pdfcreator.php

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

RSS-syöte

Peruskäyttäjälle.netin Ajankohtaista -sivua on mahdollista seurata RSS-syötteenä. Näin voit helposti seurata sivustolla tapahtuvia muutoksia, kuten uutisia sekä uusia ja päivitettyjä ohjeita.

Olen tehnyt ohjeen Seuraa nettisivustoja RSS-syötteen avulla. Ohjeessa käydään läpi RSS-syötteiden tilaaminen sekä lukeminen Internet Explorerilla ja Mozilla Firefoxilla. Google Chromella ei voi lukea RSS-syötteitä muuten kuin asentamalla jonkin tarkoitukseen tehdyn laajennuksen.

Ajankohtaista

18.6.2017. Peruskäyttäjälle.net ei ole kuollut

Aion päivittää Peruskäyttäjälle.netin ohjeita myös tulevaisuudessa. Lue lisää »

28.3.2017. Windows Vistan tuki päättyy huhtikuussa

Windows Vistan tuki päättyy 11.4.2017. Tämän jälkeen Vistaan ei tule mitään päivityksiä, kuten tietoturvapäivityksiä. Lue lisää »

20.3.2017. Päivitetty kahta ohjetta

Poikkeuksellisesti julkaisen kahden tänään päivittämäni ohjeen tiedot samassa yhteydessä. Lue lisää »

12.3.2017. Päivitetty ohje: Varo sähköpostihuijauksia

Lisätty ohjeeseen kolme esimerkkiä huijausviesteistä. Lue lisää »