Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Tulosta PDF-tiedostoja PDFCreatorilla

Tätä ohjetta ei enää päivitetä: Tulosta PDF-tiedostoja PDFCreatorilla

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Tätä ohjetta ei enää päivitetä, koska en voi suositella PDFCreatorin käyttöä. Lokakuussa 2016 julkaistun version 2.4.0 myötä PDFCreatorin asennuksen yhteydessä tyrkytetään asennettavaksi epämääräisiä ohjelmia puoliväkisin. Myös PDFCreatorin lataamisen yhteydessä on alettu tyrkyttämään kaikenlaista roskaa.

PDFCreator on tyrkyttänyt asennuksen yhteydessä kaikenlaisia epämääräisiä ohjelmia jo pitkään, mutta ei lähelläkään niin aggressiivisesti kuin versiosta 2.4.0 lähtien.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

PDFCreator on tulostimeksi asentuva ohjelma, jolla voi tulostaa PDF-tiedostoja. PDFCreatorilla voi luoda PDF-tiedostoja käytännössä kaikissa ohjelmissa, joissa on tulostustoiminto. PDFCreatorin nykyisessä versiossa on mahdollista tulostaa PDF-tiedostoja neljällä eri tavalla, joista ohjeessa käsitellään kolme tapaa.

PDFCreatorissa on paljon ominaisuuksia, joista osalle tuskin löytyy käyttöä kovin usein. Nykyisellään PDFCreator on melko helppokäyttöinen ohjelman ulkoasun uudistuttua taannoin. PDFCreator on myös käännetty suomeksi ja nykyinen suomennos on laadultaan hyvä.

Ohjeessa käydään läpi yksityiskohtaisesti PDFCreatorin asennus ja tärkeimmät asetukset sekä PDFCreatorin käyttö.

Päivitys 16.10.2016: Lisätty tieto suosituksesta olla käyttämättä PDFCreatoria sekä ohjeen päivitysten lopettamisesta ja lisätty tiedot myös ohjeeseen, sivulle 3.

Lataa ohje PDF-muodossa

Huom! Tätä ohjetta ei enää päivitetä, koska en voi suositella PDFCreatorin käyttöä. Lokakuussa 2016 julkaistun version 2.4.0 myötä PDFCreatorin asennuksen yhteydessä tyrkytetään asennettavaksi epämääräisiä ohjelmia puoliväkisin. Myös PDFCreatorin lataamisen yhteydessä on alettu tyrkyttämään kaikenlaista roskaa.

PDFCreator on tyrkyttänyt asennuksen yhteydessä kaikenlaisia epämääräisiä ohjelmia jo pitkään, mutta ei lähelläkään niin aggressiivisesti kuin versiosta 2.4.0 lähtien.

Lataa ohje PDFCreator_2016_10_16 (PDF-muodossa), julkaistu 16.10.2016.

Tähän ohjeeseen linkittäminen

Jos haluat linkittää ohjeisiin, älä linkitä suoraan PDF-tiedostoon! Näin siksi, että kun päivitän PDF-muodossa olevia ohjeita, PDF-tiedostojen nimi ja osoite muuttuu. Ohjeiden sivuilla on aina linkki ohjeen viimeisimpään versioon.

Ei siis näin:

Linkki: https://peruskayttajalle.net/pdf/tiedoston_nimi.pdf

Vaan näin:

Linkki: https://peruskayttajalle.net/ohjeet/pdfcreator.php

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

RSS-syöte

Peruskäyttäjälle.netin Ajankohtaista -sivua on mahdollista seurata RSS-syötteenä. Näin voit helposti seurata sivustolla tapahtuvia muutoksia, kuten uutisia sekä uusia ja päivitettyjä ohjeita.

Olen tehnyt ohjeen Seuraa nettisivustoja RSS-syötteen avulla. Ohjeessa käydään läpi RSS-syötteiden tilaaminen sekä lukeminen Internet Explorerilla ja Mozilla Firefoxilla. Google Chromella ei voi lukea RSS-syötteitä muuten kuin asentamalla jonkin tarkoitukseen tehdyn laajennuksen.

Ajankohtaista

7.8.2017. Päivitetty ohje: Nettisivustojen luotettavuuden arviointi

Poistettu ohjeesta SiteAdvisorin osuus, koska SiteAdvisorin verkkopalvelu on suljettu. Lue lisää »

4.8.2017. Uusi ohje: Estä nettisivustojen evästeet

Eväste on pieni tekstiä sisältävä tiedosto, joka tallennetaan tietokoneelle, kun vierailet jollakin nettisivustolla. Lue lisää »

30.7.2017. Päivitetty ohje: Tietoturvan muistilista

Lisätty ohjeeseen tietoa ilmoitushuijauksista ja identiteettivarkauksista. Lue lisää »

21.7.2017. Päivitetty ohje: Nettisivustojen luotettavuuden arviointi

Päivitetty ohjetta URLVoidin ja WOTin osalta. Lue lisää »