Tätä ohjetta ei enää päivitetä: Tulosta PDF-tiedostoja PDFCreatorilla

Julkaistu: | Päivitetty:

Huomautus: Tätä ohjetta ei enää päivitetä, koska en voi suositella PDFCreatorin käyttöä. Lokakuussa 2016 julkaistun version 2.4.0 myötä PDFCreatorin asennuksen yhteydessä tyrkytetään asennettavaksi epämääräisiä ohjelmia puoliväkisin.

Myös PDFCreatorin lataamisen yhteydessä on alettu tyrkyttämään kaikenlaista roskaa. PDFCreator on tyrkyttänyt asennuksen yhteydessä kaikenlaisia epämääräisiä ohjelmia jo pitkään, mutta ei lähelläkään niin aggressiivisesti kuin versiosta 2.4.0 lähtien.

Windows 10:stä löytyy valmiina yksinkertainen PDF-tulostin, josta olen tehnyt ohjeen PDF-tiedostojen tulostaminen Windows 10:ssä.

PDFCreator on tulostimeksi asentuva ohjelma, jolla voi tulostaa PDF-tiedostoja. PDFCreatorilla voi luoda PDF-tiedostoja käytännössä kaikissa ohjelmissa, joissa on tulostustoiminto. PDFCreatorin nykyisessä versiossa on mahdollista tulostaa PDF-tiedostoja neljällä eri tavalla, joista ohjeessa käsitellään kolme tapaa.

PDFCreatorissa on paljon ominaisuuksia, joista osalle tuskin löytyy käyttöä kovin usein. Nykyisellään PDFCreator on melko helppokäyttöinen ohjelman ulkoasun uudistuttua taannoin. PDFCreator on myös käännetty suomeksi ja nykyinen suomennos on laadultaan hyvä.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi yksityiskohtaisesti PDFCreatorin asennus ja tärkeimmät asetukset sekä PDFCreatorin käyttö.

Lataa ohje PDFCreator_2016_10_16 (PDF-muodossa), julkaistu 16.10.2016.