Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Muokkaa tulostettavaa nettisivua Print Friendlyllä

Muokkaa tulostettavaa nettisivua Print Friendlyllä

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Print Friendly on verkkopalvelu, jolla voi muokata nettisivua, joka on tarkoitus tulostaa. Nettisivulta voi poistaa osia tekstistä, poistaa kuvia tai muuttaa niiden kokoa sekä muuttaa tekstin kokoa. Muokatun nettisivun voi tulostamisen sijaan myös ladata PDF-tiedostona tai lähettää sähköpostilla.

Print Friendlyä ei kuitenkaan kannata käyttää minkään arkaluontoisten nettisivujen (esimerkiksi pankkiasiat) muokkaamiseen, koska Print Friendlyn ylläpitäjä näkee halutessaan kaikkien verkkopalvelun kautta muokattujen nettisivujen tiedot.

Print Friendlyn huonoja puolia on, että välillä kuvien kanssa voi olla ongelmia. Esimerkiksi osa kuvista ei välttämättä näy ollenkaan muokattavalla nettisivulla. Lisäksi joidenkin nettisivujen kohdalla Print Friendly ei anna poistaa kaikkia sivun osia, esimerkiksi joitakin tekstirivejä.

Ohjeessa käydään läpi Print Friendlyn käyttäminen.

Päivitys 17.1.2017: Uudistettu ohje kokonaisuudessaan.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Print_Friendly_2017_01_17 (PDF-muodossa), julkaistu 17.1.2017.

Tähän ohjeeseen linkittäminen

Jos haluat linkittää ohjeisiin, älä linkitä suoraan PDF-tiedostoon! Näin siksi, että kun päivitän PDF-muodossa olevia ohjeita, PDF-tiedostojen nimi ja osoite muuttuu. Ohjeiden sivuilla on aina linkki ohjeen viimeisimpään versioon.

Ei siis näin:

Linkki: https://peruskayttajalle.net/pdf/tiedoston_nimi.pdf

Vaan näin:

Linkki: https://peruskayttajalle.net/ohjeet/print_friendly.php

Kommentit

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

RSS-syöte

Peruskäyttäjälle.netin Ajankohtaista -sivua on mahdollista seurata RSS-syötteenä. Näin voit helposti seurata sivustolla tapahtuvia muutoksia, kuten uutisia sekä uusia ja päivitettyjä ohjeita.

Olen tehnyt ohjeen Seuraa nettisivustoja RSS-syötteen avulla. Ohjeessa käydään läpi RSS-syötteiden tilaaminen sekä lukeminen Internet Explorerilla ja Mozilla Firefoxilla. Google Chromella ei voi lukea RSS-syötteitä muuten kuin asentamalla jonkin tarkoitukseen tehdyn laajennuksen.

Ajankohtaista

12.10.2017. Päivitetty ohje: Tarkista lyhytlinkkien todellinen osoite

Päivitetty ohjetta URL X-rayn osalta ja lisätty ohjeeseen Where Does This Link Go -verkkopalvelun käyttöohjeet. Lue lisää »

10.10.2017. Yle: Vanha muistia sisältävä elektroniikka kierrätykseen

Miten muistia sisältävät laitteet voi kierrättää tietoturvallisesti. Lue lisää »

8.10.2017. Päivitetty ohje: Poista nettiselaimen historiatiedot

Päivitetty ohjetta Mozilla Firefoxin osalta. Lue lisää »

22.9.2017. Päivitetty ohje: Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla

Päivitetty ohjetta CCleanerin asetusten ja päivittämisen osalta. Lue lisää »