Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Muokkaa tulostettavaa nettisivua Print Friendlyllä

Muokkaa tulostettavaa nettisivua Print Friendlyllä

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Print Friendly on verkkopalvelu, jolla voi muokata nettisivua, joka on tarkoitus tulostaa. Nettisivulta voi poistaa osia tekstistä, poistaa kuvia tai muuttaa niiden kokoa sekä muuttaa tekstin kokoa. Muokatun nettisivun voi tulostamisen sijaan myös ladata PDF-tiedostona tai lähettää sähköpostilla.

Print Friendlyä ei kuitenkaan kannata käyttää minkään arkaluontoisten nettisivujen (esimerkiksi pankkiasiat) muokkaamiseen, koska Print Friendlyn ylläpitäjä näkee halutessaan kaikkien verkkopalvelun kautta muokattujen nettisivujen tiedot.

Print Friendlyn huonoja puolia on, että välillä kuvien kanssa voi olla ongelmia. Esimerkiksi osa kuvista ei välttämättä näy ollenkaan muokattavalla nettisivulla. Lisäksi joidenkin nettisivujen kohdalla Print Friendly ei anna poistaa kaikkia sivun osia, esimerkiksi joitakin tekstirivejä.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi Print Friendlyn käyttäminen.

Päivitys 17.1.2017: Uudistettu ohje kokonaisuudessaan.

Päivitys 13.11.2017: Pieniä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Päivitys 21.12.2017: Uusittu ohjeen kuvat Print Friendlyn uudistumisen takia.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Print_Friendly_2017_12_21 (PDF-muodossa), julkaistu 21.12.2017.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

17.6.2019. Päivitetty ohje: Pakkaa ja pura tiedostoja 7-Zipillä

Päivitetty ohjetta Windows 10:n haun osalta. Lue lisää »

14.6.2019. Flash Playerin toiminta estetään oletuksena Chromen seuraavassa versiossa

Google Chrome -nettiselaimen tulevassa versiossa 76 Flash Playerin toiminta on oletuksena estetty kokonaan. Lue lisää »

10.6.2019. Päivitetty ohje: Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla

Päivitetty osa kuvista CCleanerin suomennokseen tehtyjen muutosten takia. Lue lisää »

5.6.2019. Päivitetty ohje: Seuraa nettisivustoja RSS-syötteen avulla

Poistettu ohjeesta Mozilla Thunderbirdin osuus. Lue lisää »