Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Resurssienhallinnan käyttö

Resurssienhallinnan käyttö

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Huom! Olen myös tehnyt videoita Resurssienhallinnan perusteista.

Windowsissa tiedostoja ja kansioita voi hallita eli katsoa, luoda, kopioida, siirtää ja poistaa Resurssienhallinnassa. Resurssienhallinnassa näkyvät myös mm. tietokoneen kiintolevy tai SSD-asema, tietokoneen ns. optiseen asemaan asetetut CD- ja DVD -levyt omana levyasemanaan sekä tietokoneeseen kytketty muistitikku tai ulkoinen kiintolevy.

Tähän ohjeeseen liittyvät ohjeet Muistitikun käyttö ja Ulkoisen kiintolevyn käyttö.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi Resurssienhallinnan perusteet (esimerkiksi tiedostojen sekä kansioiden kopiointi ja siirtäminen) sekä tärkeimmät asetukset Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Ohjeeseen tehdyt muutokset

Päivitys 18.11.2018: Lisätty linkit videoihin.

Päivitys 22.5.2019: Lisätty ohjeeseen kolme uutta osiota: tiedostojen ja kansioiden poistaminen, roskakori ja Windowsin ohjelmakansiot.

Videoita Resurssienhallinnan perusteista

Videoissa käydään läpi tiedostojen ja kansioiden valitseminen, kopiointi ja siirtäminen. Jos alempana sivulla olevat ”upotetut” videot eivät toimi, suorat linkit videoihin ovat:

Huom! ”Upotettujen” videoiden kuvanlaatu on huonompi kuin videoiden kuvanlaatu katsottuna suoraan Streamablesta!

Videot saa koko näytön kokoisiksi napsauttamalla videon oikeassa alareunassa olevaa valkoista nuolta.

Tiedostojen ja kansioiden valitseminen:

Tiedostojen ja kansioiden kopioiminen:

Tiedostojen ja kansioiden siirtäminen:

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Resurssienhallinnan_kaytto_2019_05_22 (PDF-muodossa), julkaistu 22.5.2019.