Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Resurssienhallinnan käyttö

Resurssienhallinnan käyttö

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Huom! Olen myös tehnyt videoita Resurssienhallinnan perusteista.

Windowsissa tiedostoja ja kansioita voi hallita eli katsoa, luoda, kopioida, siirtää ja poistaa Resurssienhallinnassa. Resurssienhallinnassa näkyvät myös mm. tietokoneen kiintolevy tai SSD-asema, tietokoneen ns. optiseen asemaan asetetut CD- ja DVD -levyt omana levyasemanaan sekä tietokoneeseen kytketty muistitikku tai ulkoinen kiintolevy.

Tähän ohjeeseen liittyvät ohjeet Muistitikun käyttö ja Ulkoisen kiintolevyn käyttö.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi Resurssienhallinnan perusteet (esimerkiksi tiedostojen sekä kansioiden kopiointi ja siirtäminen) sekä tärkeimmät asetukset Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Päivitys 18.11.2018: Lisätty linkit videoihin.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Videoita Resurssienhallinnan perusteista

Videoissa käydään läpi tiedostojen ja kansioiden valitseminen, kopiointi ja siirtäminen. Jos alempana sivulla olevat ”upotetut” videot eivät toimi, suorat linkit videoihin ovat:

Huom! ”Upotettujen” videoiden kuvanlaatu on huonompi kuin videoiden kuvanlaatu katsottuna suoraan Streamablesta!

Videot saa koko näytön kokoisiksi napsauttamalla videon oikeassa alareunassa olevaa valkoista nuolta.

Tiedostojen ja kansioiden valitseminen:

Tiedostojen ja kansioiden kopioiminen:

Tiedostojen ja kansioiden siirtäminen:

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Resurssienhallinnan_kaytto_2018_11_18 (PDF-muodossa), julkaistu 18.11.2018.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

21.3.2019. Päivitetty (taas) kahta ohjetta

Ohjeisiin on tehty pienehköjä muutoksia. Lue lisää »

19.3.2019. Päivitetty kahta ohjetta

Ohjeisiin on tehty päivityksiä ja pieniä muutoksia. Lue lisää »

17.3.2019. Suurin osa Androidin virustorjuntasovelluksista huijauksia

Testatuista Androidin virustorjuntasovelluksista alle 10 prosenttia osoittautui testeissä tehokkaiksi. Lue lisää »

12.3.2019. Uusi artikkeli: VPN-palvelun valinta

VPN-palvelun valinta ei ole aivan yksinkertaista. VPN-palveluntarjoajia on nykyään valtava määrä ja uusia tulee lisää. Lue lisää »