Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Resurssienhallinnan käyttö

Resurssienhallinnan käyttö

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Huom! Olen myös tehnyt videoita Resurssienhallinnan perusteista.

Windowsissa tiedostoja ja kansioita voi hallita eli katsoa, luoda, kopioida, siirtää ja poistaa Resurssienhallinnassa. Resurssienhallinnassa näkyvät myös mm. tietokoneen kiintolevy tai SSD-asema, tietokoneen ns. optiseen asemaan asetetut CD- ja DVD -levyt omana levyasemanaan sekä tietokoneeseen kytketty muistitikku tai ulkoinen kiintolevy.

Tähän ohjeeseen liittyvät ohjeet Muistitikun käyttö ja Ulkoisen kiintolevyn käyttö.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi Resurssienhallinnan perusteet (esimerkiksi tiedostojen sekä kansioiden kopiointi ja siirtäminen) sekä tärkeimmät asetukset Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Ohjeeseen tehdyt muutokset

Päivitys 18.11.2018: Lisätty linkit videoihin.

Päivitys 22.5.2019: Lisätty ohjeeseen kolme uutta osiota: tiedostojen ja kansioiden poistaminen, roskakori ja Windowsin ohjelmakansiot.

Päivitys 11.10.2020: Päivitetty Resurssienhallintaan liittyvien videoiden linkit, koska siirsin videot YouTubeen.

Videoita Resurssienhallinnan perusteista

Videoissa käydään läpi tiedostojen ja kansioiden valitseminen, kopiointi ja siirtäminen. Jos alempana sivulla olevat upotetut videot eivät toimi, suorat linkit videoihin ovat:

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Resurssienhallinnan_kaytto_2020_10_11 (PDF-muodossa), julkaistu 11.10.2020.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

2.12.2020. Päivitetty kahta ohjetta

Molempiin ohjeisiin on tehty pieniä muutoksia Microsoft Edgen osalta. Lue lisää »

29.11.2020. Bitcoin-sijoitushuijauksilla viety rahaa

Huijauksessa on käytetty valeuutisia. Lue lisää »

26.11.2020. YouTuben ikärajan kiertäminen estetty

YouTuben ikärajaa ei voi enää kiertää ainakaan millään yksinkertaisella keinolla. Lue lisää »

24.11.2020. Päivitetty ohje: Windowsin virranhallinta-asetukset