Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Resurssienhallinnan käyttö

Resurssienhallinnan käyttö

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Huom! Olen myös tehnyt videoita Resurssienhallinnan perusteista.

Windowsissa tiedostoja ja kansioita voi hallita eli katsoa, luoda, kopioida, siirtää ja poistaa Resurssienhallinnassa. Resurssienhallinnassa näkyvät myös mm. tietokoneen kiintolevy tai SSD-asema, tietokoneen ns. optiseen asemaan asetetut CD- ja DVD -levyt omana levyasemanaan sekä tietokoneeseen kytketty muistitikku tai ulkoinen kiintolevy.

Tähän ohjeeseen liittyvät ohjeet Muistitikun käyttö ja Ulkoisen kiintolevyn käyttö.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi Resurssienhallinnan perusteet (esimerkiksi tiedostojen sekä kansioiden kopiointi ja siirtäminen) sekä tärkeimmät asetukset Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Päivitys 18.11.2018: Lisätty linkit videoihin.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa Jaa Twitterissä

Videoita Resurssienhallinnan perusteista

Videoissa käydään läpi tiedostojen ja kansioiden valitseminen, kopiointi ja siirtäminen. Jos alempana sivulla olevat ”upotetut” videot eivät toimi, suorat linkit videoihin ovat:

Huom! ”Upotettujen” videoiden kuvanlaatu on huonompi kuin videoiden kuvanlaatu katsottuna suoraan Streamablesta!

Videot saa koko näytön kokoisiksi napsauttamalla videon oikeassa alareunassa olevaa valkoista nuolta.

Tiedostojen ja kansioiden valitseminen:

Tiedostojen ja kansioiden kopioiminen:

Tiedostojen ja kansioiden siirtäminen:

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Resurssienhallinnan_kaytto_2018_11_18 (PDF-muodossa), julkaistu 18.11.2018.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

21.1.2019. Uusi ohje: Ohjelmat ajan tasalle SUMon avulla

Ohjelmien ajan tasalla pitäminen voi olla työlästä, etenkin jos tietokoneelle on asennettu paljon ohjelmia. Lue lisää »

15.1.2019. Päivitetty ohje: Varo sähköpostihuijauksia

Lisätty kaksi esimerkkiä, osio osoitteen väärentämisestä ja kaksi linkkiä. Lue lisää »

13.1.2019. Uusi ohje: Tarkista ovatko tietosi vuotaneet

Erilaiset tietomurrot ja -vuodot ovat nykyään valitettavan yleisiä. Lue lisää »

(Päivitetty 5.1.) 3.1.2019. Muutoksia joidenkin ohjeiden linkkeihin

Vuodenvaihteessa perustettiin uusi Liikenne- ja viestintävirasto. Lue lisää »