Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Seuraa nettisivustoja RSS-syötteen avulla

Seuraa nettisivustoja RSS-syötteen avulla

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

RSS-syötteen avulla on helppoa seurata, milloin jollakin nettisivustolla on julkaistu uutta sisältöä, kuten uutisia tai artikkeleita. RSS-syöte sisältää aina vähintään otsikon ja suoran linkin sisältöön, esimerkiksi uutiseen. RSS-syötteessä voi olla mukana myös muita tietoja, esimerkiksi uutisen koko sisältö. RSS-syöte päivittyy automaattisesti, kun uutta sisältöä on julkaistu.

Nettisivustosta riippuen RSS-syötteitä voi olla yksi tai useampia. Esimerkiksi Peruskäyttäjälle.netin RSS-syötteessä julkaistaan Ajankohtaista -sivulle tehdyt lisäykset, kuten tiedot uusista ja päivitetyistä ohjeista. Vastaavasti esimerkiksi Yle tarjoaa RSS-syötteitä uutisista ja muista aiheista.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi RSS-syötteiden tilaaminen sekä lukeminen nettiselaimista Internet Explorerilla ja Mozilla Firefoxilla sekä Mozilla Thunderbird -sähköpostiohjelmalla. Nettiselaimista Google Chromella ja Microsoft Edgellä ei voi lukea RSS-syötteitä muuten kuin asentamalla jonkin tarkoitukseen tehdyn laajennuksen/lisäosan.

Jos et ole varma, mitä nettiselainta käytät, Peruskäyttäjälle.netistä löytyy linkki asian tarkistamiseen.

RSS-syötteitä voi myös lukea erillisellä RSS-lukijaohjelmalla (esimerkiksi RSSOwl, QuiteRSS) tai RSS-syötteiden lukemiseen tarkoitetulla verkkopalvelulla (esimerkiksi Feedly).

Kaikki edellä mainitut ohjelmat ovat suomenkielisiä. RSSOwl tarvitsee toimiakseen tietokoneelle asennetun Javan ajoympäristön eli Java JRE:n. Java JRE:ssä on se huono puoli, että siitä on löytynyt viime vuosina jatkuvasti haavoittuvuuksia, joita hyödyntämällä voi tehdä tietokoneelle kaikenlaista ikävää.

Siksi Java JRE tulee pitää aina päivitettynä uusimpaan versioon. Jos Java JRE:lle ei ole mitään käyttöä, eli mikään ohjelma tai nettisivusto ei tarvitse sitä, kannattaa Java JRE poistaa tietokoneelta.

Päivitys 13.11.2017: Pieniä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Päivitys 26.11.2017: Päivitetty ohjetta Mozilla Firefoxin osalta.

Päivitys 25.1.2018: Lisätty ohjeeseen tieto siitä, että Microsoft Edgellä voi lukea RSS-syötteitä ainoastaan asentamalla Edgeen tarkoitukseen tehdyn lisäosan.

Päivitys 10.4.2018: Lisätty ohjeeseen ohjeet RSS-syötteiden lukemisesta Mozilla Thunderbirdillä.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje RSS-syote_2018_04_10 (PDF-muodossa), julkaistu 10.4.2018.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

13.8.2018. Päivitetty ohje: Muistitikun käyttö

Lisätty ohjeeseen osio tiedostojärjestelmän vaihtamisesta, jos muistitikulle on tarkoitus tallentaa yli 4 gigatavun tiedostoja. Lue lisää »

5.8.2018. CCleanerin käyttö ei enää suositeltavaa

CCleanerin kehitys on mennyt koko ajan huonompaan suuntaan vuoden 2017 omistajanvaihdoksen jälkeen. Lue lisää »

1.8.2018. Päivitetty ohje: Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla

Päivitetty ohjetta CCleanerin asetusten osalta. Lue lisää »

29.7.2018. Uusi ohje: SSD-aseman tehostaminen Windows 10:ssä

Halventuneet SSD-asemat ovat syrjäyttämässä perinteiset mekaaniset kiintolevyt tietokoneiden tallennustilana. Lue lisää »