Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Estä kuvakaappausten ottaminen ScreenWingsillä

Estä kuvakaappausten ottaminen ScreenWingsillä

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Tietokoneelle asentuva haittaohjelma voi ottaa kuvakaappauksia tietokoneen näytöstä. Kuvakaappauksista ei saa selville salasanoja, mutta muita arkaluonteisia tietoja kylläkin. Näitä tietoja voivat olla esimerkiksi käyttäjätunnukset ja tietokoneella olevat tiedostot.

Kuvakaappausten ottamisen voi estää ScreenWingsillä. ScreenWings estää kuvakaappausten ottamisen tekemällä kuvakaappauksista mustia, jolloin kuvissa ei näy mitään.

ScreenWings on ilmainen ja se on yksinkertainen käyttää. ScreenWings on siirrettävä ohjelma, jota ei tarvitse asentaa. Siirrettävistä ohjelmista käytetään myös englanninkielistä nimitystä ”portable software”.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi ScreenWingsin peruskäyttö Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Huom! Jotkin virustorjuntaohjelmistot voivat virheellisesti tunnistaa ScreenWingsin haitalliseksi. Todellisuudessa ScreenWings on turvallinen ja kyse on ns. väärästä tunnistuksesta (englanniksi ”false positive”).

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje ScreenWings_2020_02_06 (PDF-muodossa), julkaistu 6.2.2020.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

2.4.2020. Päivitetty ohje: Nettisivustojen luotettavuuden arviointi

Päivitetty ohjetta URLVoidin osalta. Lue lisää »

1.4.2020. Nettisivuston osoitteen väärentäminen ja kirjoitusvirheet

Nettisivuston osoite on helppo saada näyttämään pikaisesti katsottuna aidolta. Lue lisää »

31.3.2020. Päivitetty ohje: Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla

Päivitetty ohjetta CCleanerin pienten muutosten takia. Lue lisää »

25.3.2020. Päivitetty ohje: SumatraPDF – yksinkertaisempi PDF-lukijaohjelma

Päivitetty ohjetta SumatraPDF:n päivityksen takia. Lue lisää »