Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Estä kuvakaappausten ottaminen ScreenWingsillä

Estä kuvakaappausten ottaminen ScreenWingsillä

Julkaistu: | Päivitetty:

*********************

Huom! Tällä hetkellä ScreenWings ei toimi Windows 10:n versiossa 2004 (toukokuun 2020 ominaisuuspäivitys). Ongelmaan etsitään korjausta.

*********************

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Tietokoneelle asentuva haittaohjelma voi ottaa kuvakaappauksia tietokoneen näytöstä. Kuvakaappauksista ei saa selville salasanoja, mutta muita arkaluonteisia tietoja kylläkin. Näitä tietoja voivat olla esimerkiksi käyttäjätunnukset ja tietokoneella olevat tiedostot.

Kuvakaappausten ottamisen voi estää ScreenWingsillä. ScreenWings estää kuvakaappausten ottamisen tekemällä kuvakaappauksista mustia, jolloin kuvissa ei näy mitään.

ScreenWings on ilmainen ja se on yksinkertainen käyttää. ScreenWings on siirrettävä ohjelma, jota ei tarvitse asentaa. Siirrettävistä ohjelmista käytetään myös englanninkielistä nimitystä ”portable software”.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi ScreenWingsin peruskäyttö Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Huom! Jotkin virustorjuntaohjelmistot voivat virheellisesti tunnistaa ScreenWingsin haitalliseksi. Todellisuudessa ScreenWings on turvallinen ja kyse on ns. väärästä tunnistuksesta (englanniksi ”false positive”).

Ohjeeseen tehdyt muutokset

Päivitys 18.10.2020: Pieniä muutoksia ohjeeseen.

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje ScreenWings_2020_10_18 (PDF-muodossa), julkaistu 18.10.2020.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

2.12.2020. Päivitetty kahta ohjetta

Molempiin ohjeisiin on tehty pieniä muutoksia Microsoft Edgen osalta. Lue lisää »

29.11.2020. Bitcoin-sijoitushuijauksilla viety rahaa

Huijauksessa on käytetty valeuutisia. Lue lisää »

26.11.2020. YouTuben ikärajan kiertäminen estetty

YouTuben ikärajaa ei voi enää kiertää ainakaan millään yksinkertaisella keinolla. Lue lisää »

24.11.2020. Päivitetty ohje: Windowsin virranhallinta-asetukset