Tarpeettomaksi käynyt ohje: Estä kuvakaappausten ottaminen ScreenWingsillä

Julkaistu: | Päivitetty:

Huomautus: ScreenWings ei ole enää vapaasti ladattavissa. Siksi tästä ohjeesta on tullut tarpeeton.

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Tietokoneelle asentuva haittaohjelma voi ottaa kuvakaappauksia tietokoneen näytöstä. Kuvakaappauksista ei saa selville salasanoja, mutta muita arkaluonteisia tietoja kylläkin. Näitä tietoja voivat olla esimerkiksi käyttäjätunnukset ja tietokoneella olevat tiedostot.

Kuvakaappausten ottamisen voi estää ScreenWingsillä. ScreenWings estää kuvakaappausten ottamisen tekemällä kuvakaappauksista mustia, jolloin kuvissa ei näy mitään.

ScreenWings on ilmainen ja se on yksinkertainen käyttää. ScreenWings on siirrettävä ohjelma, jota ei tarvitse asentaa. Siirrettävistä ohjelmista käytetään myös englanninkielistä nimitystä ”portable software”.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi ScreenWingsin peruskäyttö Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Huom! Jotkin virustorjuntaohjelmistot voivat virheellisesti tunnistaa ScreenWingsin haitalliseksi. Todellisuudessa ScreenWings on turvallinen ja kyse on ns. väärästä tunnistuksesta (englanniksi ”false positive”).

Lataa ohje ScreenWings_2021_03_15 (PDF-muodossa), julkaistu 15.3.2021.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Ohjeeseen tehdyt muutokset

Päivitys 18.10.2020: Pieniä muutoksia ohjeeseen.

Päivitys 15.3.2021: Merkitty ohje tarpeettomaksi, koska ScreenWings ei ole enää vapaasti ladattavissa.