Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Tietokoneen tekniset tiedot selville Speccyllä

Tietokoneen tekniset tiedot selville Speccyllä

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Joskus voi tulla eteen tilanteita, jolloin tarvitsee tarkempaa tietoa tietokoneen tekniikasta. Hyvä apuväline tähän on Speccy. Speccy on suomenkielinen ja sillä saa selville perusasiat tietokoneen tekniikasta.

Speccystä on olemassa normaali asennettava versio sekä siirrettävä versio, jota ei tarvitse asentaa. Siirrettävistä ohjelmista käytetään myös englanninkielistä nimitystä ”portable software”.

Koska Speccy on ohjelma, jota ei tarvitse jokapäiväisessä käytössä, ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi Speccyn siirrettävän version lataaminen ja käyttäminen Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Päivitys 13.11.2017: Pieniä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Päivitys 4.4.2018: Päivitetty ohje Windows 10 -aikaan ja päivitetty kaikki ohjeen kuvat.

Päivitys 21.3.2019: Lisätty tietoa SSD-asemasta ja ohjeistusta tilanteeseen, jossa Speccy ilmoittaa mekaanisessa kiintolevyssä tai SSD-asemassa olevan vikaa.

Päivitys 27.3.2019: Pieniä muutoksia ohjeeseen.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Speccy_2019_03_27 (PDF-muodossa), julkaistu 27.3.2019.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

15.4.2019. Uusi ohje: Google Chromen tietojen varmuuskopiointi ja palauttaminen

Google Chrome tallentaa käyttäjäkohtaiset lisäosat, asetukset ja kirjanmerkit omaan kansioonsa. Lue lisää »

13.4.2019. Päivitetty ohje: Onko nettisivusto nurin sinulla vai kaikilla?

Päivitetty ohje kokonaan Down For Everyone Or Just Men uudistumisen takia. Lue lisää »

11.4.2019. Päivitetty kahta ohjetta

Ohjeisiin on tehty pieniä päivityksiä. Lue lisää »

10.4.2019. Päivitetty ohje: SumatraPDF – yksinkertaisempi PDF-lukijaohjelma

Uudistettu ohjetta kokonaisuudessaan. Lue lisää »