Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Tietokoneen tekniset tiedot selville Speccyllä

Tietokoneen tekniset tiedot selville Speccyllä

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Joskus voi tulla eteen tilanteita, jolloin tarvitsee tarkempaa tietoa tietokoneen tekniikasta. Hyvä apuväline tähän on Speccy. Speccy on suomenkielinen ja sillä saa selville kaiken olennaisen tietokoneen tekniikasta.

Speccystä on olemassa normaali asennettava versio sekä siirrettävä versio, jota ei tarvitse asentaa. Siirrettävistä ohjelmista käytetään myös englanninkielistä nimitystä ”portable software”.

Koska Speccy on ohjelma, jota ei tarvitse jokapäiväisessä käytössä, ohjeessa käydään läpi Speccyn siirrettävän version lataaminen ja käyttäminen Windows 7:ssä.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Speccy_2016_08_04 (PDF-muodossa), julkaistu 4.8.2016.

Tähän ohjeeseen linkittäminen

Jos haluat linkittää ohjeisiin, älä linkitä suoraan PDF-tiedostoon! Näin siksi, että kun päivitän PDF-muodossa olevia ohjeita, PDF-tiedostojen nimi ja osoite muuttuu. Ohjeiden sivuilla on aina linkki ohjeen viimeisimpään versioon.

Ei siis näin:

Linkki: https://peruskayttajalle.net/pdf/tiedoston_nimi.pdf

Vaan näin:

Linkki: https://peruskayttajalle.net/ohjeet/speccy.php

Kommentit

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

RSS-syöte

Peruskäyttäjälle.netin Ajankohtaista -sivua on mahdollista seurata RSS-syötteenä. Näin voit helposti seurata sivustolla tapahtuvia muutoksia, kuten uutisia sekä uusia ja päivitettyjä ohjeita.

Olen tehnyt ohjeen Seuraa nettisivustoja RSS-syötteen avulla. Ohjeessa käydään läpi RSS-syötteiden tilaaminen sekä lukeminen Internet Explorerilla ja Mozilla Firefoxilla. Google Chromella ei voi lukea RSS-syötteitä muuten kuin asentamalla jonkin tarkoitukseen tehdyn laajennuksen.

Ajankohtaista

12.10.2017. Päivitetty ohje: Tarkista lyhytlinkkien todellinen osoite

Päivitetty ohjetta URL X-rayn osalta ja lisätty ohjeeseen Where Does This Link Go -verkkopalvelun käyttöohjeet. Lue lisää »

10.10.2017. Yle: Vanha muistia sisältävä elektroniikka kierrätykseen

Miten muistia sisältävät laitteet voi kierrättää tietoturvallisesti. Lue lisää »

8.10.2017. Päivitetty ohje: Poista nettiselaimen historiatiedot

Päivitetty ohjetta Mozilla Firefoxin osalta. Lue lisää »

22.9.2017. Päivitetty ohje: Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla

Päivitetty ohjetta CCleanerin asetusten ja päivittämisen osalta. Lue lisää »