Tietokoneen tekniset tiedot selville Speccyllä

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Joskus voi tulla eteen tilanteita, jolloin tarvitsee tarkempaa tietoa tietokoneen tekniikasta. Hyvä apuväline tähän on Speccy. Speccy on suomenkielinen ja sillä saa selville perusasiat tietokoneen tekniikasta.

Speccystä on olemassa normaali asennettava versio sekä siirrettävä versio, jota ei tarvitse asentaa. Siirrettävistä ohjelmista käytetään myös englanninkielistä nimitystä ”portable software”.

Koska Speccy on ohjelma, jota ei tarvitse jokapäiväisessä käytössä, ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi Speccyn siirrettävän version lataaminen ja käyttäminen Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Lataa ohje Speccy_2021_01_17 (PDF-muodossa), julkaistu 17.1.2021.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Ohjeeseen tehdyt muutokset

Päivitys 13.11.2017: Pieniä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Päivitys 4.4.2018: Päivitetty ohje Windows 10 -aikaan ja päivitetty kaikki ohjeen kuvat.

Päivitys 21.3.2019: Lisätty tietoa SSD-asemasta ja ohjeistusta tilanteeseen, jossa Speccy ilmoittaa mekaanisessa kiintolevyssä tai SSD-asemassa olevan vikaa.

Päivitys 27.3.2019: Pieniä muutoksia ohjeeseen.

Päivitys 6.12.2019: Muutettu Speccyn lataus Download.fihin, koska Speccyn siirrettävää versiota ei voi enää ladata suoraan Piriformin nettisivustolta.

Päivitys 17.1.2021: Päivitetty ohjetta latauksen osalta.