Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » SSD-aseman tehostaminen Windows 10:ssä

SSD-aseman tehostaminen Windows 10:ssä

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Halventuneet SSD-asemat ovat syrjäyttämässä perinteiset mekaaniset kiintolevyt tietokoneiden tallennustilana lähes kokonaan. Tähän on syynä SSD-asemien valtava nopeusero verrattuna mekaaniseen kiintolevyyn. Toisin kuin mekaanisessa kiintolevyssä, SSD-asemassa ei ole yhtään liikkuvaa osaa, vaan se perustuu kokonaan elektroniikkaan.

Toisin kuin perinteisiä mekaanisia kiintolevyjä, SSD-asemaa ei tarvitse eikä kannata tehostaa levyn eheyttämisellä. Sen sijaan SSD-aseman toimintaa kannattaa tehostaa käyttämällä Windows 10:n optimointitoimintoa.

Windows 10 osaa suorittaa optimoinnin automaattisesti, kun optimointi on otettu asetuksista käyttöön. Optimointi suoritetaan automaattisesti aina, kun Windows 10 katsoo sen tarpeelliseksi.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi SSD-aseman tunnistaminen Windows 10:ssä ja optimointitoiminnon suorittaminen manuaalisesti eli itse.

Ohjeeseen tehdyt muutokset

Päivitys 3.9.2019: Päivitetty ohje vastaamaan Windows 10:n versiota 1903.

Päivitys 20.8.2020: Lisätty ohjeeseen tieto optimointitoiminnon automaattisesta toiminnasta, kun optimointitoiminto on otettu käyttöön. Lisäksi poistettu ohjeesta osio optimointitoiminnon ajastamisesta.

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje SSD-aseman_tehostaminen_2020_08_20 (PDF-muodossa), julkaistu 20.8.2020.