Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » SSD-aseman tehostaminen Windows 10:ssä

SSD-aseman tehostaminen Windows 10:ssä

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Halventuneet SSD-asemat ovat syrjäyttämässä perinteiset mekaaniset kiintolevyt tietokoneiden tallennustilana lähes kokonaan. Tähän on syynä SSD-asemien valtava nopeusero verrattuna mekaaniseen kiintolevyyn. Toisin kuin mekaanisessa kiintolevyssä, SSD-asemassa ei ole yhtään liikkuvaa osaa, vaan se perustuu kokonaan elektroniikkaan.

Toisin kuin perinteisiä mekaanisia kiintolevyjä, SSD-asemaa ei tarvitse eikä kannata tehostaa levyn eheyttämisellä. Sen sijaan SSD-aseman toimintaa kannattaa tehostaa käyttämällä Windows 10:n optimointitoimintoa.

Oletuksena optimointitoiminto suoritetaan automaattisesti kerran viikossa. Jos tietokoneella käsitellään jatkuvasti suuria määriä tiedostoja tai käsiteltävät tiedostot ovat suuria, voi olla järkevää suorittaa optimointitoiminto kerran päivässä.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi SSD-aseman tunnistaminen Windows 10:ssä, optimointitoiminnon asetusten muuttaminen ja optimointitoiminnon suorittaminen manuaalisesti eli itse.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje SSD-aseman_tehostaminen_2018_07_29 (PDF-muodossa), julkaistu 29.7.2018.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

23.2.2019. Päivitetty ohje: Pakota salattu yhteys käyttöön HTTPS Everywherellä

Päivitetty ohjetta ongelmatilanteiden osalta. Lue lisää »

12.2.2019. Microsoft suosittelee lopettamaan Internet Explorerin käytön

Internet Explorer ei ole enää tietoturvaltaan sillä tasolla, millä sen pitäisi olla. Lue lisää »

10.2.2019. Päivitetty ohje: Seuraa nettisivustoja RSS-syötteen avulla

Lisätty ohjeeseen osio QuiteRSS:n asentamisesta ja peruskäytöstä. Lue lisää »

3.2.2019. Mikrobitti: Harva asentanut lokakuun ominaisuuspäivityksen

Windows 10:n lokakuun 2018 ominaisuuspäivitys on vielä asentamatta suurimmalla osalla käyttäjistä. Lue lisää »