Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » SSD-aseman tehostaminen Windows 10:ssä

SSD-aseman tehostaminen Windows 10:ssä

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Halventuneet SSD-asemat ovat syrjäyttämässä perinteiset mekaaniset kiintolevyt tietokoneiden tallennustilana lähes kokonaan. Tähän on syynä SSD-asemien valtava nopeusero verrattuna mekaaniseen kiintolevyyn. Toisin kuin mekaanisessa kiintolevyssä, SSD-asemassa ei ole yhtään liikkuvaa osaa, vaan se perustuu kokonaan elektroniikkaan.

Toisin kuin perinteisiä mekaanisia kiintolevyjä, SSD-asemaa ei tarvitse eikä kannata tehostaa levyn eheyttämisellä. Sen sijaan SSD-aseman toimintaa kannattaa tehostaa käyttämällä Windows 10:n optimointitoimintoa.

Oletuksena optimointitoiminto suoritetaan automaattisesti kerran viikossa. Jos tietokoneella käsitellään jatkuvasti suuria määriä tiedostoja tai käsiteltävät tiedostot ovat suuria, voi olla järkevää suorittaa optimointitoiminto kerran päivässä.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi SSD-aseman tunnistaminen Windows 10:ssä, optimointitoiminnon asetusten muuttaminen ja optimointitoiminnon suorittaminen manuaalisesti eli itse.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje SSD-aseman_tehostaminen_2018_07_29 (PDF-muodossa), julkaistu 29.7.2018.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

17.6.2019. Päivitetty ohje: Pakkaa ja pura tiedostoja 7-Zipillä

Päivitetty ohjetta Windows 10:n haun osalta. Lue lisää »

14.6.2019. Flash Playerin toiminta estetään oletuksena Chromen seuraavassa versiossa

Google Chrome -nettiselaimen tulevassa versiossa 76 Flash Playerin toiminta on oletuksena estetty kokonaan. Lue lisää »

10.6.2019. Päivitetty ohje: Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla

Päivitetty osa kuvista CCleanerin suomennokseen tehtyjen muutosten takia. Lue lisää »

5.6.2019. Päivitetty ohje: Seuraa nettisivustoja RSS-syötteen avulla

Poistettu ohjeesta Mozilla Thunderbirdin osuus. Lue lisää »