Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » SSD-aseman tehostaminen Windows 10:ssä

SSD-aseman tehostaminen Windows 10:ssä

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Halventuneet SSD-asemat ovat syrjäyttämässä perinteiset mekaaniset kiintolevyt tietokoneiden tallennustilana lähes kokonaan. Tähän on syynä SSD-asemien valtava nopeusero verrattuna mekaaniseen kiintolevyyn. Toisin kuin mekaanisessa kiintolevyssä, SSD-asemassa ei ole yhtään liikkuvaa osaa, vaan se perustuu kokonaan elektroniikkaan.

Toisin kuin perinteisiä mekaanisia kiintolevyjä, SSD-asemaa ei tarvitse eikä kannata tehostaa levyn eheyttämisellä. Sen sijaan SSD-aseman toimintaa kannattaa tehostaa käyttämällä Windows 10:n optimointitoimintoa.

Oletuksena optimointitoiminto suoritetaan automaattisesti kerran viikossa. Jos tietokoneella käsitellään jatkuvasti suuria määriä tiedostoja tai käsiteltävät tiedostot ovat suuria, voi olla järkevää suorittaa optimointitoiminto kerran päivässä.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi SSD-aseman tunnistaminen Windows 10:ssä, optimointitoiminnon asetusten muuttaminen ja optimointitoiminnon suorittaminen manuaalisesti eli itse.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje SSD-aseman_tehostaminen_2018_07_29 (PDF-muodossa), julkaistu 29.7.2018.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

8.8.2019. Romanssihuijausten uhreja voidaan huijata myös rahanpesuun

Romanssihuijauksissa huijarit eivät välttämättä tyydy pelkästään viemään uhrin rahoja. Lue lisää »

5.8.2019. Päivitetty kahta ohjetta

Ohjeisiin on tehty lähinnä pienempiä päivityksiä. Lue lisää »

1.8.2019. Uusi ohje: Lataa videoita youtube-dl:llä

Netistä löytyy verkkopalveluita, joiden avulla voi ladata videoita mm. YouTubesta. Lue lisää »

25.7.2019. Uusi ohje: Näppäimistön käyttö

Näppäimistön käyttö on asia, jota ei välttämättä käydä läpi kovin syvällisesti. Lue lisää »