Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Ohjelmat ajan tasalle SUMon avulla

Ohjelmat ajan tasalle SUMon avulla

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Ohjelmien ajan tasalla pitäminen voi olla työlästä, etenkin jos tietokoneelle on asennettu paljon ohjelmia. Tätä työtä helpottamaan löytyy ohjelmia kuten SUMo eli Software Update Monitor.

SUMo hakee tietoa netistä ohjelmien versionumeroista ja vertaa niitä tietokoneelle asennettujen ohjelmien versionumeroihin. Näin SUMo osaa kertoa, kun johonkin ohjelmaan löytyy päivitys. Luonnollisesti SUMo ei tunnista kaikkia mahdollisia ohjelmia, mutta ohjelmien kattavuus on kuitenkin laaja.

Ulkoasultaan SUMo on karu, mutta melko helppo käyttää. Suurin SUMon puute on ajastuksen puuttuminen. SUMon voi asettaa suorittamaan ohjelmien ajantasaisuuden tarkistuksen Windowsin käynnistyksen yhteyteen, mutta muutoin SUMon tarkistus pitää suorittaa itse.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi SUMon ilmaisversion asentaminen, asetukset ja käyttäminen Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje SUMo_2019_01_21 (PDF-muodossa), julkaistu 21.1.2019.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

23.2.2019. Päivitetty ohje: Pakota salattu yhteys käyttöön HTTPS Everywherellä

Päivitetty ohjetta ongelmatilanteiden osalta. Lue lisää »

12.2.2019. Microsoft suosittelee lopettamaan Internet Explorerin käytön

Internet Explorer ei ole enää tietoturvaltaan sillä tasolla, millä sen pitäisi olla. Lue lisää »

10.2.2019. Päivitetty ohje: Seuraa nettisivustoja RSS-syötteen avulla

Lisätty ohjeeseen osio QuiteRSS:n asentamisesta ja peruskäytöstä. Lue lisää »

3.2.2019. Mikrobitti: Harva asentanut lokakuun ominaisuuspäivityksen

Windows 10:n lokakuun 2018 ominaisuuspäivitys on vielä asentamatta suurimmalla osalla käyttäjistä. Lue lisää »