Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Ohjelmat ajan tasalle SUMon avulla

Ohjelmat ajan tasalle SUMon avulla

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Ohjelmien ajan tasalla pitäminen voi olla työlästä, etenkin jos tietokoneelle on asennettu paljon ohjelmia. Tätä työtä helpottamaan löytyy ohjelmia kuten SUMo eli Software Update Monitor.

SUMo hakee tietoa netistä ohjelmien versionumeroista ja vertaa niitä tietokoneelle asennettujen ohjelmien versionumeroihin. Näin SUMo osaa kertoa, kun johonkin ohjelmaan löytyy päivitys. Luonnollisesti SUMo ei tunnista kaikkia mahdollisia ohjelmia, mutta ohjelmien kattavuus on kuitenkin laaja.

Ulkoasultaan SUMo on karu, mutta melko helppo käyttää. Suurin SUMon puute on ajastuksen puuttuminen. SUMon voi asettaa suorittamaan ohjelmien ajantasaisuuden tarkistuksen Windowsin käynnistyksen yhteyteen, mutta muutoin SUMon tarkistus pitää suorittaa itse.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi SUMon ilmaisversion asentaminen, asetukset ja käyttäminen Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje SUMo_2019_01_21 (PDF-muodossa), julkaistu 21.1.2019.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

8.8.2019. Romanssihuijausten uhreja voidaan huijata myös rahanpesuun

Romanssihuijauksissa huijarit eivät välttämättä tyydy pelkästään viemään uhrin rahoja. Lue lisää »

5.8.2019. Päivitetty kahta ohjetta

Ohjeisiin on tehty lähinnä pienempiä päivityksiä. Lue lisää »

1.8.2019. Uusi ohje: Lataa videoita youtube-dl:llä

Netistä löytyy verkkopalveluita, joiden avulla voi ladata videoita mm. YouTubesta. Lue lisää »

25.7.2019. Uusi ohje: Näppäimistön käyttö

Näppäimistön käyttö on asia, jota ei välttämättä käydä läpi kovin syvällisesti. Lue lisää »