Tarkista tietokoneesi Windows 11 -yhteensopivuus

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Microsoft julkaisi Windows 11:n kesällä 2021. Windows 11:n vaatimukset tietokoneelta ovat selvästi kovemmat kuin Windows 10:n. Peruskäyttäjälle hankalinta on tarkistaa, löytyykö tietokoneesta ns. turvamoduulia, joka vaaditaan Windows 11:n asentamiseksi.

Onneksi tietokoneen Windows 11 -yhteensopivuuden voi tarkistaa helposti ohjelmalla nimeltä WhyNotWin11. Ohjelma kertoo selkeästi, mitkä vaadittavat ominaisuudet tietokone täyttää ja mitä ei.

Osa vaadittavista ominaisuuksista voi vielä muuttua. Siksi tarkistuksen voi tehdä vielä myöhemmin uudestaan.

Windows 11:een siirtymisellä ei ole vielä mikään kiire. Windows 10:n tuki jatkuu vuoteen 2025. Siihen asti Windows 10:een julkaistaan päivityksiä ja sen käyttäminen on turvallista.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi WhyNotWin11:n lataaminen ja tarkistuksen tekeminen.

Lataa ohje Tarkista_W11_yhteensopivuus_2021_08_03 (PDF-muodossa), julkaistu 3.8.2021.