Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Mozilla Thunderbirdin tietojen varmuuskopiointi ja palauttaminen

Mozilla Thunderbirdin tietojen varmuuskopiointi ja palauttaminen

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Mozilla Thunderbird tallentaa sähköpostit, lisäosat ja asetukset omaan kansioonsa. Kun Thunderbirdiä käytetään ensimmäistä kertaa jollakin Windowsin käyttäjätilillä, luo Thunderbird automaattisesti kansion, johon tiedot tallennetaan. Tiedot sisältävää kansiota kutsutaan Thunderbirdissä profiiliksi.

Vaikka Thunderbirdissä olisi käytössä useampia sähköpostitilejä, kaikkien tilien sähköpostit ja asetukset tallennetaan samaan profiiliin. Profiilissa on omat alikansionsa eri sähköpostitileille ja näihin alikansioihin tallennetaan jokaisen sähköpostitilin sähköpostit.

Profiili on hyvä varmuuskopioida säännöllisesti. Muutoin esimerkiksi tietokoneen kiintolevyn hajotessa tai kiristyshaittaohjelman iskiessä kaikki profiilin sähköpostit ja muut tiedot voivat olla pysyvästi mennyttä. Lisäksi varmuuskopioitu profiili on mahdollista siirtää tai kopioida toiselle tietokoneelle.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi Mozilla Thunderbirdin profiilin varmuuskopiointi, palauttaminen ja siirtäminen Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Thunderbirdin_profiili_2020_01_21 (PDF-muodossa), julkaistu 21.1.2020.