Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Tietoturvan muistilista

Tietoturvan muistilista

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Olen koonnut ohjeeseen (PDF-muodossa) listan tietoturvaan liittyviä asioita, jotka peruskäyttäjän on hyvä ottaa huomioon. Asioita ei ole lueteltu tärkeysjärjestyksessä eikä lista ole myöskään täydellinen. Niihin aiheisiin, joista on olemassa tekemäni ohje, olen lisännyt linkin ohjeeseen.

Päivitys 25.9.2016: Lisätty linkki uutiseen, jonka mukaan Australiassa on jaettu postilaatikkoihin haittaohjelmia sisältäviä muistitikkuja.

Päivitys 13.12.2016: Lisäyksiä ohjeeseen.

Päivitys 24.1.2017: Lisäyksiä ja tarkennuksia ohjeeseen.

Päivitys 5.3.2017: Päivitetty ohjetta Microsoft Officen makrojen osalta.

Päivitys 13.7.2017: Lisätty tieto Kodin kyberoppaasta.

Päivitys 30.7.2017: Lisätty ohjeeseen tietoa ilmoitushuijauksista ja identiteettivarkauksista.

Päivitys 5.11.2017: Lisätty ohjeet dynaamisen tiedonsiirron kytkemiseksi pois päältä Microsoft Officen Wordissa.

Päivitys 28.11.2017: Muutoksia linkkeihin.

Päivitys 20.3.2018: Poistettu maininta Personal Software Inspector -ohjelmasta, koska ohjelman tuki päättyy 20.4.2018. Samalla Personal Software Inspector lakkaa toimimasta.

Päivitys 18.6.2018: Korjattu Kodin kyberoppaan linkki.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Tietoturvan_muistilista_2018_06_18 (PDF-muodossa), julkaistu 18.6.2018.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

13.8.2018. Päivitetty ohje: Muistitikun käyttö

Lisätty ohjeeseen osio tiedostojärjestelmän vaihtamisesta, jos muistitikulle on tarkoitus tallentaa yli 4 gigatavun tiedostoja. Lue lisää »

5.8.2018. CCleanerin käyttö ei enää suositeltavaa

CCleanerin kehitys on mennyt koko ajan huonompaan suuntaan vuoden 2017 omistajanvaihdoksen jälkeen. Lue lisää »

1.8.2018. Päivitetty ohje: Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla

Päivitetty ohjetta CCleanerin asetusten osalta. Lue lisää »

29.7.2018. Uusi ohje: SSD-aseman tehostaminen Windows 10:ssä

Halventuneet SSD-asemat ovat syrjäyttämässä perinteiset mekaaniset kiintolevyt tietokoneiden tallennustilana. Lue lisää »