Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Ulkoisen kiintolevyn käyttö

Ulkoisen kiintolevyn käyttö

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Ulkoinen kiintolevy on hyvä ja kohtuuhintainen väline varmuuskopiointiin. Tietyissä tapauksissa varmuuskopiointiin voi käyttää myös muistitikkua, mutta useimmiten se ei ole suositeltavaa. Olen tehnyt ohjeen Muistitikun käyttö, jossa on käsitelty mm. muistitikun käyttöä varmuuskopiointiin.

Kuten muistitikkua, myös ulkoista kiintolevyä tulee käyttää oikein, jotta ulkoisella kiintolevyllä olevat tiedostot eivät vahingoitu ja pahimmillaan muutu lukukelvottomiksi.

Ulkoisten kiintolevyjen huono puoli on, että kuten mikään muukaan elektroniikka, ulkoiset kiintolevytkään eivät ole ikuisia. Kuitenkin ulkoisten kiintolevyjen voi odottaa kestävän useita vuosia.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi ulkoisen kiintolevyn hankinta, asianmukainen käyttö Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä, käyttö varmuuskopiointiin ja ulkoisen kiintolevyn asianmukainen hävittäminen sen rikkoonnuttua.

Huom! Jos tiedostojen kopioiminen yms. asiat eivät ole sinulle tuttuja, olen tehnyt ohjeen Resurssienhallinnan käyttö.

Päivitys 11.7.2017: Lisätty linkkejä USB-liitännöistä kertoville nettisivuille. Lisäksi korjattu useita kirjoitusvirheitä.

Päivitys 22.1.2018: Päivitetty ohjetta kokonaisuudessaan ja lisätty ohjeeseen Windows 10 -osio.

Päivitys 6.7.2018: Lisätty osio vapaan tallennustilan tarkistamisesta.

Päivitys 26.3.2019: Lisätty ohjeet ulkoisen kiintolevyn alustamisesta. Lisäksi päivitetty osiota USB-liitännästä.

Päivitys 15.9.2019: Päivitetty kaksi linkkiä. Lisäksi tarkennettu ohjeistusta muistitikun käytöstä varmuuskopiointiin.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Ulkoisen_kiintolevyn_kaytto_2019_09_15 (PDF-muodossa), julkaistu 15.9.2019.