Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Ulkoisen kiintolevyn käyttö

Ulkoisen kiintolevyn käyttö

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Ulkoinen kiintolevy on hyvä ja kohtuuhintainen väline varmuuskopiointiin silloin, kun varmuuskopioitavat tiedostot vievät enemmän tilaa. Jos varmuuskopioitavat tiedostot eivät vie paljon tilaa, voi varmuuskopiointiin käyttää myös muistitikkua. Olen tehnyt ohjeen Muistitikun käyttö, jossa on käsitelty muistitikun käyttöä varmuuskopiointiin.

Kuten muistitikkua, myös ulkoista kiintolevyä tulee käyttää oikein, jotta ulkoisella kiintolevyllä olevat tiedostot eivät vahingoitu ja pahimmillaan muutu lukukelvottomiksi.

Ulkoisten kiintolevyjen huono puoli on, että kuten mikään muukaan elektroniikka, ulkoiset kiintolevytkään eivät ole ikuisia. Kuitenkin ulkoisten kiintolevyjen voi odottaa kestävän useita vuosia.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi ulkoisen kiintolevyn hankinta, asianmukainen käyttö Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä, käyttö varmuuskopiointiin ja ulkoisen kiintolevyn asianmukainen hävittäminen sen rikkoonnuttua.

Huom! Jos tiedostojen kopioiminen yms. asiat eivät ole sinulle tuttuja, olen tehnyt ohjeen Resurssienhallinnan käyttö.

Päivitys 11.7.2017: Lisätty linkkejä USB-liitännöistä kertoville nettisivuille. Lisäksi korjattu useita kirjoitusvirheitä.

Päivitys 22.1.2018: Päivitetty ohjetta kokonaisuudessaan ja lisätty ohjeeseen Windows 10 -osio.

Päivitys 6.7.2018: Lisätty osio vapaan tallennustilan tarkistamisesta.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Ulkoisen_kiintolevyn_kaytto_2018_07_06 (PDF-muodossa), julkaistu 6.7.2018.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

13.12.2018. Päivitetty ohje: Seuraa nettisivustoja RSS-syötteen avulla

Poistettu ohjeesta Mozilla Firefox -osio. Lue lisää »

10.12.2018. Päivitetty ohje: Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla

Lisätty ohjeeseen CCleanerin päivitysasetukset. Lue lisää »

28.11.2018. Lokakuun ominaisuuspäivitys jälleen jakelussa

Windows 10:n lokakuun ominaisuuspäivitys on vihdoin saatu uudestaan jakeluun. Lue lisää »

26.11.2018. Päivitetty ohje: Eheytä kiintolevy UltraDefragilla

Päivitetty ohjetta UltraDefragin latauksen osalta. Lisäksi muutoksia UltraDefragin linkkeihin. Lue lisää »