Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Eheytä kiintolevy UltraDefragilla

Eheytä kiintolevy UltraDefragilla

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Perinteisten kiintolevyjen ongelmana on, että niillä olevat tiedot pirstoutuvat, mikä saattaa hidastaa tietokonetta. Tähän ongelmaan on kehitetty ratkaisuksi kiintolevyn eheyttäminen. Levyn eheyttäminen ei kuitenkaan ole mikään taikatemppu tietokoneen hidastelun korjaamiseen. Omien kokemusteni perusteella joskus levyn eheyttäminen auttaa ja joskus siitä ei ole mitään hyötyä.

Windows 7:stä löytyy Microsoftin oma Levyn eheytys -työkalu, mutta mielestäni se ei ole paras mahdollinen vaihtoehto levyn eheyttämiseen. Levyn eheyttämiseen tarjolla olevista ohjelmista parhaimpia on UltraDefrag. Ohjelma on suomenkielinen ja helppokäyttöinen.

Ohjeessa käydään läpi UltraDefragin asentaminen ja peruskäyttö Windows 7:llä. Lisäksi tässä ohjeessa käsitellään myös UltraDefragin siirrettävän version (englanniksi portable) käyttäminen. Siirrettävää versiota ei tarvitse asentaa, joka mahdollistaa myös ohjelman kokeilemisen helposti tai sen suorittamisen muistitikulta.

Lisätietoa levyn eheyttämisestä suomeksi löytyy mm. Hardware.fin artikkelista Opas: Tietokone nopeammaksi ja Wikipediasta.

Huom! Levyn eheyttämistä ei tule käyttää viime vuosina yleistyneihin SSD-levyihin, vaan ainoastaan perinteisiin kiintolevyihin (englanninkielinen lyhenne HDD). Ikävä kyllä Windows 7:ssä ei ole mahdollisuutta saada helposti selville, onko tietokoneeseen asennettu SSD-levy vai perinteinen kiintolevy eli HDD.

Jos tietokoneesi on muutaman vuoden vanha tai uudempi tietokone oli sen ostaessasi halvempaa hintaluokkaa, ei tietokoneessasi ole todennäköisesti SSD-asemaa, koska ne ovat vielä selkeästi kalliimpia kuin perinteiset kiintolevyt.

Päivitys 15.7.2016: Tällä sivulla ja ohjeen kappaleessa 1 oleva lisätietoa levyn eheytyksestä tarjoava linkki Microsoftin nettisivulle lakkasi toimimasta. Korvasin linkin kahdella muulla linkillä.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje UltraDefrag_2016_07_15 (PDF-muodossa), julkaistu 15.7.2016.

Tähän ohjeeseen linkittäminen

Jos haluat linkittää ohjeisiin, älä linkitä suoraan PDF-tiedostoon! Näin siksi, että kun päivitän PDF-muodossa olevia ohjeita, PDF-tiedostojen nimi ja osoite muuttuu. Ohjeiden sivuilla on aina linkki ohjeen viimeisimpään versioon.

Ei siis näin:

Linkki: https://peruskayttajalle.net/pdf/tiedoston_nimi.pdf

Vaan näin:

Linkki: https://peruskayttajalle.net/ohjeet/ultradefrag.php

Kommentit

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

RSS-syöte

Peruskäyttäjälle.netin Ajankohtaista -sivua on mahdollista seurata RSS-syötteenä. Näin voit helposti seurata sivustolla tapahtuvia muutoksia, kuten uutisia sekä uusia ja päivitettyjä ohjeita.

Olen tehnyt ohjeen Seuraa nettisivustoja RSS-syötteen avulla. Ohjeessa käydään läpi RSS-syötteiden tilaaminen sekä lukeminen Internet Explorerilla ja Mozilla Firefoxilla. Google Chromella ei voi lukea RSS-syötteitä muuten kuin asentamalla jonkin tarkoitukseen tehdyn laajennuksen.

Ajankohtaista

12.10.2017. Päivitetty ohje: Tarkista lyhytlinkkien todellinen osoite

Päivitetty ohjetta URL X-rayn osalta ja lisätty ohjeeseen Where Does This Link Go -verkkopalvelun käyttöohjeet. Lue lisää »

10.10.2017. Yle: Vanha muistia sisältävä elektroniikka kierrätykseen

Miten muistia sisältävät laitteet voi kierrättää tietoturvallisesti. Lue lisää »

8.10.2017. Päivitetty ohje: Poista nettiselaimen historiatiedot

Päivitetty ohjetta Mozilla Firefoxin osalta. Lue lisää »

22.9.2017. Päivitetty ohje: Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla

Päivitetty ohjetta CCleanerin asetusten ja päivittämisen osalta. Lue lisää »