Vapauta levytilaa Windowsin siivoustoiminnolla

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Windowsissa on toiminto, jolla voi poistaa Windowsin tilapäisiä ja tarpeettomia tiedostoja turvallisesti. Esimerkiksi tarpeettomiksi käyneitä Windowsin päivityksiä voi kertyä tietokoneelle ja ne voivat viedä pahimmillaan paljon tilaa. Toimintoa kannattaa käyttää säännöllisesti, koska tarpeettomia tiedostoja kertyy tietokoneelle usein.

Levyn uudelleenjärjestäminen -toiminnon käyttäminen on turvallista. Sen sijaan erilaisten siivousohjelmien käyttäminen voi aiheuttaa erilaisia ongelmia. Vaikka olen aiemmin tehnyt ohjeen kahdesta eri siivousohjelmasta, olen tullut epäilevämmäksi siivousohjelmien suhteen.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi levytilan vapauttaminen Levyn uudelleenjärjestäminen -toiminnolla Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Lataa ohje Vapauta_levytilaa_2021_08_31 (PDF-muodossa), julkaistu 31.8.2021.

Ohjeeseen tehdyt muutokset

Päivitys 31.8.2021: Päivitetty ohjetta Windows 10:n osalta.