Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Windowsin virranhallinta-asetukset

Windowsin virranhallinta-asetukset

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Windowsissa on mahdollista säätää tietokoneen virrankäyttöä. Tämä on hyödyllinen ominaisuus etenkin, jos käytössä on kannettava tietokone, jota käytetään akkuvirralla. On myös tilanteita, jolloin on tarpeellista estää tietokonetta menemästä lepo- tai horrostilaan. Tällainen tilanne voi olla esimerkiksi virustarkistusta suoritettaessa.

Suurinta osaa virranhallinnan asetuksista voi säätää miltä tahansa käyttäjätililtä, mutta joidenkin asetusten muuttamiseen tarvitaan järjestelmänvalvojan oikeudet. Lisätietoa käyttäjätileistä löytyy tekemästäni ohjeesta.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi virranhallinnan perustoiminnot pöytäkoneella ja kannettavalla tietokoneella Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Ohjeeseen tehdyt muutokset

Päivitys 15.7.2016: Ohjeen kappaleessa 3 oleva lisätietoa Windowsin virranhallinnasta tarjoava linkki Microsoftin nettisivulle lakkasi toimimasta. Korjasin linkin osoitteen.

Päivitys 11.12.2017: Pieniä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Päivitys 28.2.2018: Lisätty ohjeeseen Windows 10 -osio. Lisäksi pieniä muutoksia ja korjauksia ohjeeseen.

Päivitys 5.9.2019: Päivitetty ohje vastaamaan Windows 10:n versiota 1903.

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Virranhallinta_2019_09_05 (PDF-muodossa), julkaistu 5.9.2019.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet ja artikkelit on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

Ajankohtaista

2.4.2020. Päivitetty ohje: Nettisivustojen luotettavuuden arviointi

Päivitetty ohjetta URLVoidin osalta. Lue lisää »

1.4.2020. Nettisivuston osoitteen väärentäminen ja kirjoitusvirheet

Nettisivuston osoite on helppo saada näyttämään pikaisesti katsottuna aidolta. Lue lisää »

31.3.2020. Päivitetty ohje: Pyyhi turhat tiedostot CCleanerilla

Päivitetty ohjetta CCleanerin pienten muutosten takia. Lue lisää »

25.3.2020. Päivitetty ohje: SumatraPDF – yksinkertaisempi PDF-lukijaohjelma

Päivitetty ohjetta SumatraPDF:n päivityksen takia. Lue lisää »