Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Windows 10:n käynnistyvät ohjelmat

Windows 10:n käynnistyvät ohjelmat

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Usein tietokoneelle asennetuilla ohjelmilla on paha tapa käynnistyä automaattisesti Windowsin käynnistyksen yhteydessä, vaikka se ei olisi tarpeellista. Tämä hidastaa tietokonetta ja etenkin vähänkään tehottomamman tietokoneen kohdalla vaikutus voi olla huomattava.

Windows 10:ssä on helppoa tarkistaa osa automaattisesti käynnistyvistä ohjelmista. Kaikkia käynnistyviä ohjelmia ei näe Windowsissa ilman erillistä ohjelmaa, kuten Autoruns.

Käynnistyvien ohjelmien listalta voi karsia sellaiset ohjelmat, joiden ei tarvitse käynnistyä automaattisesti Windowsin käynnistyksen yhteydessä.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi automaattisesti käynnistyvien ohjelmien tutkiminen ja automaattisen käynnistymisen estäminen Windows 10:ssä.

Ohjeeseen tehdyt muutokset

Päivitys 4.6.2020: Lisätty ohjeeseen tieto ohjeen päivittämisessä käytetystä Windows 10:n versiosta.

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje W10_kaynnistyvat_ohjelmat_2020_06_04 (PDF-muodossa), julkaistu 4.6.2020.