Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Windows 10:n ominaisuuspäivitysten asentamisen siirtäminen

Windows 10:n ominaisuuspäivitysten asentamisen siirtäminen

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Windows 10:een julkaistaan kaksi ominaisuuspäivitystä vuodessa. Ominaisuuspäivitykset tuovat aina mukanaan myös teknisiä ongelmia, minkä takia niitä ei kannata asentaa heti, kun ne tulevat ladattaviksi.

Käytännössä ominaisuuspäivitykset kannattaa asentaa aikaisintaan kolme kuukautta niiden julkaisusta. Siinä ajassa ominaisuuspäivitysten pahimmat viat on ehditty korjata.

Kuitenkaan ominaisuuspäivitysten asentamista ei voi eikä kannata siirtää loputtomiin. Jokaisella Windows 10:n omaisuuspäivityksellä eli versiolla on tukiaika, jonka jälkeen kyseiseen versioon ei enää julkaista tietoturvapäivityksiä.

Kun tukiaika päättyy, Windows 10:een asennetaan käytännössä väkisin seuraava ominaisuuspäivitys eli versio, jonka tukiaika on vielä voimassa. Tämä ei siis tarkoita, että Windows 10:een asennettaisiin väkisin kaikkein uusin ominaisuuspäivitys.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi ominaisuuspäivitysten asentamisen siirtäminen Windows 10:ssä.

Ohjeeseen tehdyt muutokset

Päivitys 31.5.2020: Lisätty tieto toukokuun 2020 ominaisuuspäivityksestä.

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje W10_ominaisuuspaivitysten_siirtaminen_2020_05_31 (PDF-muodossa), julkaistu 31.5.2020.