Olet tässä: Etusivu » Ohjeet » Tarkista Windowsin 32- tai 64-bittisyys Windows 7:ssä

Tarkista Windowsin 32- tai 64-bittisyys Windows 7:ssä

Julkaistu: | Päivitetty:

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Windowsin 32- tai 64-bittisyydellä on merkitystä silloin, kun olet asentamassa ohjelmia Windowsiin. Windowsista on olemassa 32- ja 64-bittiset versiot. Vastaavasti myös Windowsille tehdyistä ohjelmista on olemassa 32- ja 64-bittisiä versioita.

Perussääntö on, että 32-bittisessä Windowsissa toimivat ainoastaan 32-bittiset ohjelmat ja 64-bittisessä toimivat sekä 32- että 64-bittiset ohjelmat. Tosin 64-bittisissä Windowseissa tähän sääntöön on joitakin poikkeuksia, esimerkiksi tietoturvaohjelmien suhteen.

Käytännössä melko suuresta osasta Windowsille tehdyistä ohjelmista löytyy vain 32-bittinen versio, joistakin myös 64-bittinen versio ja joidenkin ohjelmien asennusohjelma sisältää 32- ja 64-bittiset versiot. Jälkimmäisessä tapauksessa asennusohjelma asentaa automaattisesti sopivan version ohjelmasta.

Windows 7:ssä 32- tai 64-bittisyys on helppoa tarkistaa. Ohjeessa asia neuvotaan kuvien kera.

Lisätietoa Windowsin 32- ja 64-bittisistä versioista löytyy suomeksi Microsoftin sivuilta:

32- ja 64-bittinen Windows: usein kysytyt kysymykset

Päivitys 15.7.2016: Tällä sivulla ja ohjeen kappaleessa 1 olevat lisätietoa 32- ja 64-bittisestä Windowsista tarjoavat linkit Microsoftin nettisivuille lakkasivat toimimasta. Korjasin ensimmäisen linkin osoitteen ja poistin toisen linkin.

Tulosta sivu Lähetä linkki sähköpostilla Jaa Facebookissa Jaa Google+:ssa Jaa Twitterissä

Lataa ohje PDF-muodossa

Lataa ohje Tarkista_Windowsin_bittisyys_2016_07_15 (PDF-muodossa), julkaistu 15.7.2016.

Tähän ohjeeseen linkittäminen

Jos haluat linkittää ohjeisiin, älä linkitä suoraan PDF-tiedostoon! Näin siksi, että kun päivitän PDF-muodossa olevia ohjeita, PDF-tiedostojen nimi ja osoite muuttuu. Ohjeiden sivuilla on aina linkki ohjeen viimeisimpään versioon.

Ei siis näin:

Linkki: https://peruskayttajalle.net/pdf/tiedoston_nimi.pdf

Vaan näin:

Linkki: https://peruskayttajalle.net/ohjeet/windowsin_bittisyys.php

Creative Commons

Creative Commons logot

Peruskäyttäjälle.netin ohjeet on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Lisätietoa lisenssistä löytyy Tietoja -sivulta.

RSS-syöte

Peruskäyttäjälle.netin Ajankohtaista -sivua on mahdollista seurata RSS-syötteenä. Näin voit helposti seurata sivustolla tapahtuvia muutoksia, kuten uutisia sekä uusia ja päivitettyjä ohjeita.

Olen tehnyt ohjeen Seuraa nettisivustoja RSS-syötteen avulla. Ohjeessa käydään läpi RSS-syötteiden tilaaminen sekä lukeminen Internet Explorerilla ja Mozilla Firefoxilla. Google Chromella ei voi lukea RSS-syötteitä muuten kuin asentamalla jonkin tarkoitukseen tehdyn laajennuksen.

Ajankohtaista

18.6.2017. Peruskäyttäjälle.net ei ole kuollut

Aion päivittää Peruskäyttäjälle.netin ohjeita myös tulevaisuudessa. Lue lisää »

28.3.2017. Windows Vistan tuki päättyy huhtikuussa

Windows Vistan tuki päättyy 11.4.2017. Tämän jälkeen Vistaan ei tule mitään päivityksiä, kuten tietoturvapäivityksiä. Lue lisää »

20.3.2017. Päivitetty kahta ohjetta

Poikkeuksellisesti julkaisen kahden tänään päivittämäni ohjeen tiedot samassa yhteydessä. Lue lisää »

12.3.2017. Päivitetty ohje: Varo sähköpostihuijauksia

Lisätty ohjeeseen kolme esimerkkiä huijausviesteistä. Lue lisää »