Windowsin palautuspiste

Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Windowsissa on mahdollista luoda palautuspiste ennen asetusten muuttamista tai ohjelmien asennusta. Jos jokin menee vikaan, voi Windowsin palauttaa aiempaan tilaan ongelmien korjaamiseksi.

Palautuspistettä luodessa Windows tallentaa tarvittavat järjestelmätiedostot, jotta Windowsin voi palauttaa aiempaan tilaan. Palautuspisteeseen palauttaminen ei poista tai korvaa omia tiedostoja.

Palautuspisteen ongelmana on, että se pitää luoda etukäteen. Lisäksi palautuspisteen luominen pitää olla sallittuna Windowsin asetuksissa. Joissakin tapauksissa Windows luo palautuspisteen automaattisesti, kuten joidenkin ohjelmien asentamisen yhteydessä.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi palautuspisteen asetukset, palautuspisteen luominen ja palauttaminen palautuspisteestä Windows 10:ssä.

Lataa ohje Windowsin_palautuspiste_2022_01_03 (PDF-muodossa), julkaistu 3.1.2022.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?

Ohjeeseen tehdyt muutokset

Päivitys 3.1.2022: Lisätty ohjeeseen tietoa Käyttäjätilien valvonnasta.