Tätä ohjetta ei enää päivitetä: Lataa videoita youtube-dl:llä

Julkaistu: | Päivitetty:

Huomautus: Tätä ohjetta ei enää päivitetä, koska youtube-dl:n kehittäminen on käytännössä lopetettu. Siksi tämä ohje on korvattu ohjeella Lataa videoita yt-dlp:llä.


Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Netistä löytyy verkkopalveluita, joiden avulla voi ladata videoita mm. YouTubesta. Kuitenkin osa näistä nettisivustoista on hyvin epämääräisiä, jolloin niiden turvallisuus on kyseenalainen. Osa näistä nettisivustoista ei myöskään lataa kaikkia videoita ongelmitta. Turvallinen ja toimiva vaihtoehto on ohjelma nimeltä youtube-dl.

Nimestään huolimatta youtube-dl:llä voi ladata videoita myös lukuisista muista verkkopalveluista.

Youtube-dl:ää ei tarvitse asentaa, mutta se vaatii toimiakseen tietokoneelle asennetun Visual C++ 2010 Redistributablen. Sitä ei asenneta normaalisti osana Windowsin asennusta, jolloin se täytyy asentaa itse. Kyseisen ohjelman asentaminen on helppoa.

Youtube-dl:ää käytetään Windowsin komentokehotteen kautta. Tästä huolimatta youtube-dl:n käyttäminen ei ole vaikeaa. Youtube-dl:ssä on huomattavan paljon erilaisia vaihtoehtoja latauksen mukauttamiseen, mutta tässä ohjeessa käydään läpi niistä vain olennaisimmat.

Koska YouTube ja muutkin verkkopalvelut yrittävät estää videoiden lataamisen teknisin keinoin, youtube-dl:ää joudutaan päivittämään usein. Jos käytössä ei ole youtube-dl:n viimeisin versio, ei videoiden lataaminen välttämättä onnistu ongelmitta, jos ollenkaan.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi youtube-dl:n peruskäyttö sekä Visual C++ 2010 Redistributablen lataaminen ja asentaminen Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Lataa ohje youtube-dl_2022_08_04 (PDF-muodossa), julkaistu 4.8.2022.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?


Ohjeeseen tehdyt muutokset

Päivitys 11.2.2021: Pieniä muutoksia ohjeeseen.

Päivitys 4.8.2022: Lisätty ohjeeseen merkintä siitä, että ohjetta ei enää päivitetä.