Lataa videoita youtube-dl:llä

Julkaistu: | Päivitetty:

Huomautus: Youtube-dl:ää ei ole päivitetty vuoden 2021 jälkeen kuin harvoin. Ohjelman kehittäjillä ei ole nähtävästi enää suurta mielenkiintoa ohjelman päivittämiseen.


Huomautus: Youtube-dl:lle löytyy myös helppokäyttöisempi vaihtoehto Open Video Downloader, josta olen tehnyt ohjeen Helppoa videoiden latausta Open Video Downloaderilla.


Huom! Jos et halua lukea ohjeen esittelyä, voit siirtyä suoraan lataamaan ohjeen PDF-muodossa.

Netistä löytyy verkkopalveluita, joiden avulla voi ladata videoita mm. YouTubesta. Kuitenkin osa näistä nettisivustoista on hyvin epämääräisiä, jolloin niiden turvallisuus on kyseenalainen. Osa näistä nettisivustoista ei myöskään lataa kaikkia videoita ongelmitta. Turvallinen ja toimiva vaihtoehto on ohjelma nimeltä youtube-dl.

Nimestään huolimatta youtube-dl:llä voi ladata videoita myös lukuisista muista verkkopalveluista.

Youtube-dl:ää ei tarvitse asentaa, mutta se vaatii toimiakseen tietokoneelle asennetun Visual C++ 2010 Redistributablen. Sitä ei asenneta normaalisti osana Windowsin asennusta, jolloin se täytyy asentaa itse. Kyseisen ohjelman asentaminen on helppoa.

Youtube-dl:ää käytetään Windowsin komentokehotteen kautta. Tästä huolimatta youtube-dl:n käyttäminen ei ole vaikeaa. Youtube-dl:ssä on huomattavan paljon erilaisia vaihtoehtoja latauksen mukauttamiseen, mutta tässä ohjeessa käydään läpi niistä vain olennaisimmat.

Koska YouTube ja muutkin verkkopalvelut yrittävät estää videoiden lataamisen teknisin keinoin, youtube-dl:ää joudutaan päivittämään usein. Jos käytössä ei ole youtube-dl:n viimeisin versio, ei videoiden lataaminen välttämättä onnistu ongelmitta, jos ollenkaan.

Ohjeessa (PDF-muodossa) käydään läpi youtube-dl:n peruskäyttö sekä Visual C++ 2010 Redistributablen lataaminen ja asentaminen Windows 7:ssä ja Windows 10:ssä.

Lataa ohje youtube-dl_2021_02_11 (PDF-muodossa), julkaistu 11.2.2021.

Ohjeiden vanhat versiot

Miksi ohjeet ovat PDF-muodossa?


Ohjeeseen tehdyt muutokset

Päivitys 11.2.2021: Pieniä muutoksia ohjeeseen.